DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Villeneuve: A mai F1-ből hiányzik a vakmerőség

Az 1997-es év világbajnoka, Jacques Villeneuve úgy látja, a mai Formula-1-ből hiányzik az a fajta vakmerőség, ami az ő idejében még megvolt a sportban. Ma a versenyzők szinte nem is mondhatnak semmit.

Jacques Villeneuve szerint túlságosan művi irányba mozdult el a Formula-1 az utóbbi időkben, és példának saját korszakát hozta fel, mikor az autók extrém gyorsak voltak, mégsem volt halálfélelme a pilótáknak, mikor beleültek.

„Az én érám jobb volt, mivel akkoriban még benne volt az F1-ben a kellő vakmerőség, még mindig az emberekről szólt a dolog. De emellett kellően biztonságban éreztem magam, mikor beültem az autóba, nem voltak olyan érzéseim, hogy bármikor meghalhatok” – mondta a kanadai világbajnok az Automobile Magazine-nak.

A '90-es években minden jobb volt?


„Megtalálták a tökéletes egyensúlyt akkoriban, ráadásul a dolgok nem voltak ennyire polkorrektek, mint manapság, mikor senki nem mond tulajdonképpen semmit. Mostanában a legtöbb versenyző a csapatának a tulajdona, és szinte bábuként mozgatják őket. Ennek nagyon franchise jellege van, és számomra ez egy kissé furcsa.”

„Emiatt érzem azt is, hogy mostanában kevesebb tehetséges pilótával találkozni az F1-ben. A tapasztalt versenyzőket pedig lecserélik néhány fiatal kedvéért” – ismertette nézeteit a száguldó cirkusz mai állapotáról Jacques Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: