DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel személyes levelet küldött a lábadozó Laudának

Niki Lauda tüdőtranszplantációja után először az olasz La Gazetta Dello Sportnak adott interjújában beszélt arról, hogy Sebastian Vettel saját kezűleg írt levelet küldött neki, és arról is, hogy egészségi állapota ellenére minden futamot látott.

Sebastian Vettel 2017 után az idei szezonban sem tudott győzedelmeskedni a világbajnoki címért folytatott küzdelemben, miután az év második felében a német vezetői hibákat vétett és a Ferrari is beismerten irányt tévesztett a fejlesztéseket illetően. A legtöbben azonban a négyszeres világbajnokot tették felelőssé és illették erős kritikákkal amiatt, hogy 2018-ban is Lewis Hamilton és a Mercedes zárt a világbajnokság élén.

Niki Lauda, aki a nyári tüdőtranszplantációját követően először beszélt az F1-es idény alakulásáról, elmondta, abszurdnak tartja azt, hogy mindenért Sebastian Vettelt hibáztatják. „Tudjuk, hogy volt néhány szerencsétlen pillanata, de abszurdnak tartom, hogy vannak olyanok, akik megkérdőjelezik a tehetségét. Sokkal erősebben fog visszajönni, mert egy bajnok soha nem felejt el vezetni, és 2019-ben is ő lesz Hamilton legnagyobb ellenfele” – mondta a Mercedes tanácsadója.

Az osztrák azt is elárulta, lábadozása alatt Vettel saját kezűleg írt levélben kívánt jobbulást neki. „A Sebastian által, saját kezűleg írt levél nagyon jól esett nekem, tele volt kedvességgel és gyengéd szavakkal. Nem is számítottam rá, mert a pilóták általában nem törődnek az ilyesmivel, ők csak vezetnek, de ő egy jó ember” – méltatta Vettelt Lauda.



A háromszoros világbajnok, akit az augusztusi műtéte után két hónappal, októberben engedtek haza a bécsi kórházból, az olasz lapnak elmondta, habár személyesen nem tudott ott lenni, minden futamot látott és folyamatosan kapcsolatban állt a Mercedes tagjaival is. „Az igaz, hogy intravénás gyógyszeres kezelés társaságában, de minden futamot megnéztem. A versenyhétvégéken a garázsból telefonon tájékoztattak, hogy mi történik. Olyan volt, mintha ott lennék a többiekkel a pálya szélén. Ez az idő alatt újra rá kellett jönnöm, milyen nagyszerű, melegszívű emberekkel dolgozom együtt.”

Az osztrák elmondta, a kórházban töltött idő alatt egyetlen pillanatig sem félt, mert tudta, szakértő kezek gondoskodnak róla. „Tudtam, hogy nagyon, nagyon nehéz lesz. De ilyen körülmények között csak egyetlen dologra koncentráltam, arra, hogy tovább küzdjek. Ezt is tettem minden pillanatban, és most is ezt teszem. Most viszont nagyon jó a saját falaimon belül lenni. A levegő friss és az időjárás sem olyan rossz, mint Ausztriában – mondta Lauda, aki két teljes munkaidős edzővel naponta hat órát dolgozik azon, hogy minél hamarabb visszatérhessen. A karácsonyt viszont a családja körében, Ibizán fogja tölteni. „Azt mondták, egy hónap múlva teljesen fel leszek épülve és minden visszatér a régi kerékvágásba. Ugyanúgy fogom követni a nagydíjakat, ahogy eddig is. Miért is ne?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: