DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen és Ricciardo volt a Red Bull legerősebb párosa

Christian Horner úgy véli, a Daniel Ricciardo és Max Verstappen párosítás a Red Bull Racing eddigi legerősebb pilótafelállása volt, mert a két pilóta nem csak a pályán, hanem azon kívül is motiválta és új szintre emelte egymást.

Ricciardo és Verstappen 2016-ban lettek csapattársak, miután  a Red Bull Danyil Kvyatot négy futammal a szezon kezdés után visszaküldte a fiókcsapat Toro Rossóhoz és helyére az akkor mindössze 19 éves hollandot ültette be. A két pilóta az elmúlt két év során összesen kilenc győzelmet aratott, ebből négyet az idei, utolsó együtt töltött szezonjukban.

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner nemrég elismeréssel nyilatkozott a pilótapáros teljesítményéről és közös munkájáról, mondván, „ők voltak a Red Bull történelmének eddigi legjobb párosítása, sőt az én karrieremé is, és ezt az utolsó megbeszélésünkön nekik is elmondtam.” A brit csapatfőnök szerint a holland és ausztrál kapcsolata azért működhetett ilyen jól, mert a pályán és azon kívül is motiválták és arra sarkallták egymást, hogy a lehető legjobbjukat nyújtsák, miközben az egymás iránt érzett tisztelet is megmaradt.

„Max nagyon sokat tanult Danieltől, abból, ahogy ő a csapaton belül működött. Nagyon jó kapcsolatot ápoltak és egymást is új szintre emelték” – mondta Horner. Kijelentésével nemrég Daniel Ricciardo is egyetértett, hiszen elismerte, kapcsolatuk Verstappennel jobb volt, mint ahogy arra előzetesen számított.



Horner azt is elárulta, miután Mark Webber 2013-ban visszavonult a Formula–1-ből, utánpótlására Daniel Ricciardo mellett Jean-Eric Vergne és Kimi Raikkönen neve is felmerült. A választás végül úgy esett Ricciardóra, hogy az ausztrál képességeiről nem voltak teljesen meggyőződve a Red Bull vezetői.

„Ironikus, de Daniel szempontjából nem a sebessége volt a legnagyobb aggályunk, hanem az, hogy a Toro Rossónál töltött évei alatt egyszer sem láttuk éles csatában másokkal, ezért arról sem voltunk meggyőződve, tud-e majd előzni. Ám amióta a Red Bullhoz szerződött, egyebet sem csinált csak előzött, s ebből a szempontból feltehetően ő lett az F1 egyik legjobbja" – méltatta azt a Ricciadót Christian Horner, aki 2019-től a Renault versenyzőjeként fog rajthoz állni és helyére a Toro Rossó pilótája, Pierre Gasly érkezik.

„Daniel személyisége egy hatalmas előny volt az egész márka számára. Az energiája nagyon népszerű volt a csapaton belül, a Maxszel közös dinamikájáról pedig már az a sok csínytevés is sokat elárul, amit az elmúlt években láthattunk tőlük, egyszerűen nagyszerű volt. Viszont azzal, hogy ez a fejezet lezárul, nem tehetünk mást, mint sok szerencsét kívánjunk neki, és előre tekintsünk a közös munkánkra Pierre Gaslyval.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: