DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso segítette Sainzt a McLaren-teszten

Az idősebb spanyol nem volt jelen Abu Dhabiban, mégis adott néhány tippet jó barátjának, aki elfoglalja a helyét a wokingi istállóban. Az új csapattag egy alapos beszélgetésre még leülne honfitársával.

Carlos Sainz első szereplésére a McLarennel az Abu Dhabi Nagydíjat követő szerdán, a Pirelli-teszten került sor: a 24 éves spanyol 59 kört teljesítve ismerkedett új csapatával és az idei autóval, az MCL33-mal. A Renault-tól érkező fiatal versenyző jó kapcsolatot ápol Fernando Alonsóval, akit váltott a csapatnál, a kétszeres világbajnok segítsége pedig hasznára volt első alkalommal.

„Küldtünk egymásnak néhány hangüzenetet a teszten, az autó egyensúlyáról, milyen a Renault-hoz képest és ilyesmi” – árulta el az ESPN-nek Sainz. „Nem ültünk le egy asztal mellé, és beszéltük át a csapat irányvonalát és hogy mi várható a jövőben, de küldtünk egymásnak hangüzeneteket az egyensúllyal kapcsolatban, mit szeretünk vagy mit nem.”



„Egyelőre ennyiről tudok beszámolni, de el tudom képzelni, hogy a következő két hétben még találkozom vele, valószínűleg már Spanyolországban, és kicsit részletesebben beszélünk annál, mint ami pár hangüzenetre belefér” – tette hozzá Sainz, hogy igényt tartana idősebb kollégájának további segítségére.

Az ötödik szezonjára készülő spanyol arról is beszélt, hogy a Renault és McLaren közti különbség a pilótafülkében ülve nem volt annyira egyértelmű, mint a versenyeredmények és ponttáblázat (122 és 62 egység a negyedik és hatodik helyen) tükrözték: „Nem volt azonnal nyilvánvaló. Talán fél másodpercről van szó a McLaren és Renault közt az időmérőn, ha ezt a felet 21 kanyarra elosztjuk, akkor el tudjuk képzelni, miről beszélünk – a semmiről.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: