DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz: A McLarennél tudják, hogy mi a gond

A wokingiak új spanyol F1-es versenyzője úgy látja, hogy az istállónál mindenki tisztában van vele, hogy mi és miért történt, de az is egyértelmű, hogy merre kell haladniuk - ez győzte meg őt is.

Nagyon komoly problémákkal kellett szembesülnie a McLarennek az idei szezonban és a csapatnál kénytelenek voltak beismerni, hogy nem a Honda-motor miatt voltak esélytelenek eddig - alapvető aerodinamikai hibákkal volt tele az idei autó (is), amelyeket nem lehet csak úgy, egyik pillanatról a másikra kijavítani. Carlos Sainz, a wokigniak új versenyzője viszont úgy látja, hogy nincs okuk nagy aggodalomra.

"Nem látok túl sok fejvakarást" - mondta a spanyol az új OnePlus 6T McLaren okostelefon bemutatóján. "Úgy látom, hogy mindenki tisztában van vele, hogy mi történt, hogy miért történt és hogy hogyan lehet fejlődni. Amikor megérkeztem, kaptam magyarázatot és egy prezentációt ezzel kapcsolatban, ami számomra pozitív volt, hiszen láttam, hogy megvannak a tiszta fejek és a kellően erős vezetőség."

sanyi_1



"Hogy működni fog a dolog jövőre vagy sem, azt nem tudhatjuk. Elemzésünk van, tudjuk, hogy milyen irányba megyünk, de ehhez idő kell, ennyit tudok elmondani. Ez továbbra sem egyik napról a másikra fog megtörténni, ez egy folyamat, de örülök, hogy részese lehetek. Büszke vagyok a csapatra, mert úgy érzem, hogy sokat segíthetek és együtt fejlődhetünk" - magyarázta Sainz.

"Kicsit arra számítottam, hogy egy olyan csapattal találkozom, amely már alig várja, hogy vége legyen a szezonnak, de nem, egy olyannal találkoztam, ahol teljesen fel vannak töltve az akkumulátorok október-novemberben is. Mindenki nagyon versenyezni akar jövőre és ez az energia mindenkin érződik" - tette hozzá és azt is elmondta, hogy ez a hangulat még inkább afelé terelte, hogy a McLarenhez igazoljon. Arra viszont, hogy a McLaren továbbra is felzárkózó fázisban van, egy dolgot reagált: szerinte a Mercedesen kívül mindenkinek ugyanez a feladata...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: