DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Veszélyben lehet a Mexikói Nagydíj

Sajtóhírek szerint sötét felhők kezdenek gyülekezni a népszerű Mexikói Nagydíj megrendezése felett. Az ország új vezetése szerint vannak jelenleg fontosabb problémák a Formula-1-nél Mexikóban.

A Mexikói Nagydíj 1992 után tért vissza a száguldó cirkuszba, még 2015-ben, és hatalmas népszerűségnek örvend, mind a rajongók, mind a pilóták körében. Az Autodromo Hermanos Rodriguez versenypálya jövője most azonban kétségessé válhat a Formula-1-es naptárban.

Mexikó zsinórban negyedjére nyerte el az FIA év végi gáláján az év rendezőjének járó különdíjat, így alighanem a Nemzetközi Automobil Szövetség is ragaszkodna a Mexikói Nagydíjhoz.

A mexikói rajongók nagyon lelkesek


Azonban a 2018-as szövetségi választásokon diadalt arató Andres Manuel Lopez Obrador és a szenátor, Ana Gabriela Guevara egyelőre nem látják tisztán a verseny jövőjét: „Ki kell még találnunk, hogyan oldjuk meg ezt a helyzetet, de egy dolgot bizton állíthatok: nem fogunk kivetni még egy adót, hogy mindenképpen megtarthassuk ezt az eseményt” – idézi a szenátort az Auto Hebdo lap.

„Mexikóban vannak sokkal fontosabb ügyek is, mint egy Formula-1-es nagydíj megrendezésének a joga. A lakosság nagy része a szegénységi ráta alatt él. Korrupció és vesztegetés tette lehetővé, hogy a Formula-1 visszatérjen az országunkba és Mexikóvárosba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: