DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Horner: A tapasztalat és versenyzői agy Verstappen erősségei

A Red Bull-pilóta Montreal óta megtáltosodott, miután okult az év elején elkövetett hibákból – mondja a versenyző csapatfőnöke. Elmondása szerint Mexikó bizonyította, hogy a holland képes lenne vb-címért harcolni.

Mikor Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét arról kérdezték, Max Verstappen, akire a csapat építeni fog a következő szezontól, az istálló Honda-korszakától kezdve, készen állna-e, hogy a világbajnoki címért harcoljon, a vezető a mexikói futamgyőzelmet hozta fel érvként:

„Véleményem szerint abszolút. Már múlt hétvégén láthattuk, hogy ha olyan motorunk lenne, amely kicsit is közel van az ellenfelekéhez, akkor a csapatunk és a versenyzői csomagunk elég erős lenne, hogy harcoljunk velük” – idézi a planetf1.com Hornert. „Természetesen bizakodók vagyunk, hogy a Hondával, tekintetbe véve jelen előrelépéseiket, olyan helyzetbe kerülünk, ahol rendszeresebben versenyben tudunk lenni. Az autó optimális leszorítóereje, beállításai már megvannak.”



Verstappen kétoldalú szezont teljesített 2018-ban: az első hat versenyen számos incidensbe keveredett, azóta viszont idei kilencből nyolc dobogós helyét szerezte, köztük két győzelmet. Teljesítménye egyre stabilabb, a legutóbbi öt versenyen négy dobogót ért el.

„Igazat megvallva Montreal óta hihetetlen versenyeket teljesít, és azt hiszem, a tapasztalat volt az egyedüli hiányzó darab. Minden versenyző követ el hibákat, ez látható a mezőnyben mindenütt. A fontos az, hogy ki mit tanul belőlük. Rettentő nagy kapacitás rejlik benne az autóban, és a versenyzői agya is jól vág. Azt akarja megérteni, hogy mi fog történni a verseny hátralevő részében, és ennek megfelelően igazítja a tempóját” – jellemezte versenyzőjét Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: