DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardóra óriási hatással volt Bianchi halála

Daniel Ricciardo 2015-ben járt a legmélyebben saját elmondása szerint, ahonnan aztán sikerült visszakapaszkodni, és Red Bull-os pályafutása alatt az volt az egyetlen év, mikor nem tudott nyerni.

Daniel Ricciardo elárult néhány részletet a számára borzasztóan sikerült 2015-ös szezonról, amikor mindössze kétszer állhatott fel a pódiumra az egész év során, ráadásul akkori csapattársa, Danyiil Kvjat is legyőzte őt három ponttal.

2014 fantasztikusan sikerült az ausztrál számára, aki Red Bull-os bemutatkozó évében háromszor is győzelmet aratott, és a földbe döngölte a műszaki hibák tömkelegével küszködő, négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt. Azonban a következő szezonban semmi sem alakult kedvezően Ricciardo számára.

„Sok minden történt 2015-ben, leginkább személyes dolgok a való életben, a pályán kívül. Az, hogy Jules eltávozott közülünk, sokkal mélyebb nyomot hagyott bennem, mint azt valaha is gondoltam volna és történt még néhány dolog az életemben akkoriban, amik ezzé a Ricciardóvá formáltak engem, aki ma vagyok” – idézi az ausztrált a GP Blog oldala.

Ricciardo az ég felé mutat a Magyar Nagydíj dobogóján


„Ezek után az első verseny Budapesten volt, abban az évben ott állhattam fel először a pódiumra, a csapat egy dupla dobogót szerzett, és amennyire emlékszem, az a hétvége rendkívül érzelmes volt. Azzal a harmadik hellyel nagy kő esett le a szívemről, de az a pillanat inkább másról szólt. Hálánkat és tiszteletünket mutattuk ki Jules iránt. Az a nap nagyon fontos volt. A 2015-ös szezonban az volt a csúcspont, segített visszatérnem abból a mélységből, ahová abban az évben kerültem.”

Daniel Ricciardo öt év után azonban elhagyja a Red Bullt, és jövőre a Renault volánja mögött próbál szerencsét az ausztrál, aki azonban nem csak egy másik autót újított be magának a pletykák szerint.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: