DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sainz: Ettől többet érdemeltem volna

A Renault-tól a McLarenhez távozó Carlos Sainz azt állítja, hogy a pontverseny végeredménye nem tükrözi azt a teljesítményt, amit idén nyújtott, mivel mindig a legrosszabbkor szólt közbe a technika.

Carlos Sainz a tizedik helyen végzett a világbajnoki összetettben, 53 pontot gyűjtött a szezon során, amivel három pozícióval és 16 egységgel elmaradt csapattársától, Nico Hülkenbergtől, aki a középmezőny élén végzett. Azonban a spanyol azt állítja, hogy a tabella hazudik, ugyanis mindig olyankor ütött be a krach, amikor épp egy jó eredményt tudott volna elérni.

Franciaországban a hatodik helyen haladt, azonban az MGU-K meghibásodása miatt végül csak nyolcadikként ért célba, míg egy akkumulátor-hiba következtében Mexikóban kiállni kényszerült, ahol egész hétvégén meglehetősen erősen szerepeltek a franciák.

„Számomra ez az év kihívásokkal teli volt. Először is, bele telt egy kis időbe, míg megértettem az autót, hogy rájöjjek, miként mehetnék vele a leggyorsabban. Amint ez sikerült, nagyot nőtt az önbizalmam, és az eredmények is elkezdtek jönni. Ugyanakkor nem vagyok teljesen elégedett, mivel nem tudtam megszerezni annyi pontot a kiemelkedő hétvégéken, mint amire képes lettem volna” – olvashatóak Carlos Sainz szavai a Motorsport Weeken.

Sainz többet szeretett volna elérni ettől, de nem állt össze alatta a technika


„Mindnyájunknak megvan az a négy-öt versenye, ahol sikerül a legmagasabb szinten teljesítenünk, sikerül a legtöbbet kisajtolnunk az autóból, de sajnos a technikai problémák, vagy éppen egy rossz stratégiai húzás megakadályozott ebben engem. Szóval az pontszám, amit begyűjtöttem az év során, nem az a mennyiség, amit megérdemeltem, illetve nem az, amit el szerettem volna érni.”

„Lehúztam három évet egy másik csapatnál, ahol segítettem az autó fejlesztésében, tudtam, miként reagál az autó az egyes helyzetekre, szóval ez után a három szezon után rendkívül nehezemre esett átállni egy másik technikára, hogy abból is ki tudjam hozni a legtöbbet. De ez olyasvalami, ami segített nekem abban, hogy jobb versenyzővé váljak. Megtudtam, mit hogyan kezeljek, mit kell megkérdeznem a csapattól, mire volt szükségem versenyzőként a csapat részéről, hogy még gyorsabbá válhassak.”

„Erre – úgy érzem – büszke lehetek, hiszen könnyebb lett volna, ha már a legelején feladom az egészet, de én nyomtam neki, ahogy csak tudtam, bíztam a képességeimben, és végül meg lett a gyümölcse az erőfeszítéseimnek” – mondta Sainz, aki jövőre már a McLaren versenyzője lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: