DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Grosjean: Raikkönen is itt lesz 40 évesen, én miért ne?

Romain Grosjean 27 éves korában került be az F1 világába, de úgy látja, hogy ha továbbra is tudja hozni a jó teljesítményeket ő és az autója is, akkor akár még 40 évesen is szívesen versenyezne.

Grosjean 2009-ben debütált a Formula-1-ben, a Renault színeiben, majd két év szünet után visszatért, és azóta állandó tagja a száguldó cirkusz mezőnyének a francia. A Lotusszal, majd később a Hasszal versenyző pilóta eddig tízszer állhatott fel a pódiumra, és ő lesz a negyedik legidősebb pilóta a jövő évi rajtrácson, ő azonban nem aggódik emiatt, mondván még mindig motivált, hogy megmutassa, mi rejlik benne.

„Nyolc évet húztam le ezidáig a Formula-1-ben, és hiszem, hogy még hat, hét, vagy akár nyolc év is van előttem. Kimi most 39, erre aláírt egy két esztendőre szóló szerződést. Én 27 évesen kerültem be az F1 világába, szóval számomra ez teljesen más, én nem vagyok itt 17 éves korom óta” – mondta a francia a Motorsport Weekhez tartozó Motorsport Monday kiadvány számára.



„Most 32 vagyok, hat szezont húztam le zsinórban, és még hat-héthez megvan az energiám, feltéve, hogy tudom hozni a megfelelő teljesítményt. Tudod, sokan elveszítik a motivációjukat. Ott van például Fernando, ő miért vált annyira frusztrálttá és ingerültté olykor a rádióban? Az én véleményem az, hogy ez azért van, mert mindig nyerni akarunk. Szóval, ha valaki nem tud győzni három, négy, öt éven keresztül, az autója egy nagy sz*r, ráadásul ezzel ő maga is tisztában van, akkor elszakadhat a cérna.”

„Más pilóták vagy sportolók jól elvannak azzal, hogy keresnek x millió dollárt évente, vagy legalábbis úgy tesznek, és azt mondják, „azt csinálom, amit szeretek”. Én is olyan vagyok kissé, mint Fernando. Soha nem vesztettem el azt a célkitűzésemet, hogy győzni szeretnék.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: