DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Versenybírói munkával büntethetik Verstappent

Az Oconnal való összetűzés miatt a Red Bull pilótáját kétnapi közmunkára ítélte az FIA. A szövetség első embere, Jean Todt arról beszélt, milyen formában töltheti le ezt a holland.

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke a Sky Sportsnak adott interjúban tért ki Max Verstappen brazíliai afférjára és a közmunka lehetséges formájára. Azt a holland már korábban leszögezte, semmilyen méltóságon aluli tevékenységbe nem fog beleegyezni, ahogy ő fogalmazott, „nem fogok idiótának kinézni.”

„Ha valaki ekkora figyelmet kap, ilyen hírnévnek örvend, akkor felelőssége is van” – mondta el Todt a Skynak, miért volt szükség arra, hogy büntessék a nem sportemberként viselkedő hollandot. Miután a Brazil Nagydíjon a lekörözött Esteban Ocon kiforgotta az élről, Verstappen az FIA-garázsban többször meglökte a franciát. „Azt jelenti, hogy bármilyen érzelmeket él is át, tudnia kell irányítani őket. Tisztelnie kell a támogatóit, figyelnie arra, mit mond. Ha nem teszi, annak következményei vannak. Végső soron a következmények meglehetősen kicsik és joggal van így.”



„Hogy mi lesz (a közmunka), azzal kapcsolatban őszintén szólva még semmi nem eldöntött. De egyértelműen olyasvalami, amely támogató erejű a Formula-1-re és a versenyzés világára nézve. Talán szorosabban együtt kell működni a stewardokkal vagy más tisztségviselőkkel felkészülés, oktatás folyamán. Lesznek ilyenek jövőre. Talán a stewardok testületében kell részt vennie egy másik kategóriában, hogy a másik oldalt is kipróbálja, és rájöjjön, nem olyan könnyű. Biztos vagyok benne, hogy konstruktív programot találunk” – vélekedett Jean Todt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: