DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Megjelent az Autósport évkönyv 2018 ország-világ legjobb versenyzőivel

Közel 50 nemzetközi és tucatnyi hazai versenysorozat összefoglalója, számos magyar kiválóság évértékelője, látványos képek, exkluzív írások és persze az 50 legjobb magyar és külföldi versenyző listája – megjelent az Autósport évkönyv 2018.

Immár negyedik éve vállalkozik arra szerkesztőségünk, hogy a Száguldás és cirkusz című Formula–1-es szezonösszefoglaló kiadványunk mellett egy másik kötetet is megjelentessen az év zárásakor, méghozzá kettős céllal. A legfontosabb nemzetközi és hazai versenyszériákat taglaló Autósport évkönyv 2018 egyrészt azt hivatott bemutatni, hogy a vitathatatlanul legnépszerűbbnek számító Formula–1-en túl is mennyire változatos és színvonalas a motorsport világa, másrészt pedig nem titkolt célunk az is, hogy a magyar autóversenyzők közül olyan pilótákat is megismertessünk a szélesebb közönséggel, akik viszonylag ritkán kerülnek a reflektorfénybe.

nemzetkozi megjelenesek



A könyv első felében közel 50 nemzetközi versenysorozat összefoglalója kapott helyet, az olyan prominens, s ennek megfelelően hosszú oldalakon keresztült tárgyalt szériáktól, mint az IndyCar, a rali-világbajnokság, a WTCR, a MotoGP és természetesen az F1, egészen az olyan, itthon talán kevésbé ismert, de a világ autósportjában komoly jelentőséggel bíró sorozatokig, mint az észak-amerikai sportautó-bajnokság vagy épp a japán Super Formula.

Akárcsak az elmúlt években, ezúttal is kiemelt figyelmet fordítottunk az érkező utánpótlásra, így például az F1-ben bemutatkozó Norris, Albon, Russell trióra, a hétszeres világbajnok fiára, Mick Schumacherre, vagy épp az emberfeletti akaraterőről tanúbizonyságot tevő Billy Mongerre, ahogy a nemzetközi színtéren jeleskedő magyar versenyzőkre is Michelisz Norberttől és Nagy Dánieltől Tassi Attilán és Kiss Norberten át Herczig Norbertig és Érdi Tiborig.

hazai megjelenesek

Az Autósport évkönyv 2018 második szakasza a magyarországi autósporttal foglalkozik. Nem csupán bemutatja az országos bajnokságokat a ralitól az autókrosszon át egészen a szlalomig, hanem egyúttal betekintést enged jó néhány versenycsapat életébe is, valamint bemutat egyes versenyzőket: fiatal tehetségeket éppúgy, mint rutinos, tapasztalt pilótákat.

Természetesen idén is helyet kapott a kiadványban az 50 legjobb hazai és az 50 legjobb nemzetközi autóversenyző listája, melyeket, kiegészítve a 10 legjobb hölgyversenyző, 10 legjobb junior és 10 legjobb csapat rangsorával a kötet szerkesztői külső szakértők bevonásával állítottak össze. A legjobb magyar pilótákat, akárcsak 2017-ben, idén is egy rangos gálaeseményen díjazzák egy nemzetközi sztárvendég segítségével.

autosport-evkonyv-2018-borito-web

A kiadvány a mai naptól, december 1-től kapható a könyvesboltokban, valamint webshopunkban is elérhető 5490 forintos áron – ráadásul most egy különleges akció keretében a Száguldás és cirkusz 2018-2019 című kiadvánnyal együtt 7990 forintért rendelhető meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: