DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault a dobogót célozza meg jövőre

Jerome Stoll, a Renault Racing Sport leköszönő elnöke elmondta, hogy alábecsülték a Formula-1 anyagi vonzatait, azonban az utóbbi években folyamatosan előrébb léptek. Jövőre cél a top három.

A Renault idei célja az volt, hogy a lehető legközelebb kerüljenek az első három csapathoz, és bár a pontversenyben a negyedik helyen végeztek, elismerték, hogy ettől egy kicsit többre számítottak. Jerome Stoll, a csapat elnöke december 31-én távozik pozíciójából, elárulta, hogy annak idején, mikor 2015-ben felvásárolták a Lotust, alábecsülték azt a feladatot, ami rájuk várt.

„Borzasztóan alábecsültük a csapat helyzetét. Rengeteg ember távozott és nagyon kevés befektetés történt. Tudtuk, hogy nehéz fába vágjuk a fejszénket, de sokkal nehezebb szituációba kerültünk, mint amit vártunk” – mondta Stoll az Auto Hebdónak.



Azonban a csapat elnöke azt is elárulta, hogy hatalmas erőfeszítéseket tettek azért, hogy a jövőt szem előtt tartva újrastruktúrájlák az istállót: „Cyril Abiteboul volt az, aki meg tudta nekünk adni a kellő lendületet. Egy olyan csapat vagyunk, melynek nagyon különleges egyéniségei vannak, és erre rendkívüli módon büszkék vagyunk.”

2016-ban a kilencedik, tavaly a hatodik, idén pedig a negyedik helyen zártunk a konstruktőrök között, ezzel pedig egyre közelebb kerülünk a kitűzött céljainkhoz. A Renault számára nem is lehet más a cél a következő évben, mint a dobogó megszerzése.”

Az istálló jövőre változtat pilótafelállásán, hiszen Carlos Sainz a McLarenhez távozik, helyére pedig sikerült egy igazi "nagyvadat" fogniuk, Daniel Ricciardo személyében. Csapattársa Nico Hülkenberg lesz 2019-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: