DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az élmezőny készül Verstappenre

Hamilton és Vettel is tudja, hogy Verstappennek csak egy ütős Red Bull-Honda csomagra van szüksége, és bárkivel felveszi a kesztyűt. Jövőre mindketten kemény világbajnoki küzdelmekre számítanak.

A Formula-1 2018-as szezonjának második felében egy érett, összeszedett és kegyetlenül gyors Max Verstappent láthattunk a versenypályákon. A holland két futamgyőzelemmel és tizenegy dobogós helyezéssel zárta az évet, a nyári szünetet követő kilenc versenyen pedig mindössze Lewis Hamilton volt az, aki tőle több világbajnoki pontot szerzett. A bajnoki tabellán negyedik helyen végző pilótáról Hamilton és Sebastian Vettel is pontosan tudja, mekkora veszélyt jelenthet jövőre.

Max egész évben kiemelkedően vezetett, és rendszeresen ott volt közöttünk az élen. Ha a csapata olyan eszközt ad a kezébe, amivel még közelebb kerülhet hozzánk, akkor biztos vagyok benne, hogy felveszi velünk a versenyt” – dicsérte őt az ötszörös világbajnok Hamilton.

vettel-verstappen-hamilton-abudhabi-dobogo



Az utóbbi évek során megszokhattuk már, hogy a Red Bull kiváló karosszériákat épít, ez minden bizonnyal jövőre is így lesz. Amiben Verstappennek inkább bíznia kell, az egy erős és megbízható Honda-erőforrás.

„Vezetéstechnikailag szerintem semmilyen tanácsra nincs szüksége, minden szükséges tudással rendelkezik” – nyilatkozta Vettel. „Ami fontos, hogy versenyképes csomagot kapjon, de a Red Bull kétségkívül erős alakulat. Szerintem idén mindenki másnál többet hoztak ki az autójukból, ezért lehettek ennyire kompetitívek. Max és Daniel [Ricciardo] is bizonyította gyorsaságát, biztos vagyok benne, hogy jövőre még többet látunk majd belőle.”

A holland maga is megszólalt a témában, aki tisztában van azzal, hogy hiába a gyors autó, azzal önmagában nem lehet világbajnokságot nyerni.„Mindig lehet jobban teljesíteni, ezt minden szezonra érvényesnek tartom. Még ha valaki meg is nyeri a vb-címet, akkor is vannak dolgok, amiket jobban csinálhatott volna. Még egy bajnokesélyes csomaggal is vannak rosszabb hétvégék, de először is abban bízom, hogy én is ilyen csomagot kapok” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: