DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Kubica: Mindenki elhagyja a Williamst

Robert Kubica elárulta, hogy jelen pillanatban még azzal sincs tisztában, hogy ki lesz a versenymérnöke, mivel annyian távoznak a csapattól, hogy fogalma sincs, ki fog egyáltalán náluk dolgozni.

Majdnem 8 és fél éves kihagyás után lesz újra tagja az F1 mezőnyének Robert Kubica, aki egy életveszélyes sérülést szenvedett még egy 2011-es ralibalesetben. Most elmondta az Eleven Sports-nak, hogy egyelőre még csak azt sem tudja, kikkel fog együtt dolgozni, akkora ugyanis a jövés-menés a csapatnál.

„Jelenleg még azt sem tudom, ki lesz jövőre a versenymérnököm, pedig ez volt az egyik legfőbb téma, mielőtt aláírtam a szerződést. Erre még mindig nem kaptam választ, de most Abu Dhabiban megpróbálom ezt kideríteni, hiszen jó lenne mielőbb elkezdeni a közös munkát. De egyelőre még nem tudom” – nyomatékosította helyzetét a 33 éves lengyel pilóta.



Kubica elárulta, hogy perpillanat az jelenti a legnagyobb gondot a Williamsnél, hogy rengeteg ember lép le, mivel nem látják, hogyan tudnának kilábalni ebből a helyzetből, amibe a szebb napokat is megélt istálló került az elmúlt években, hónapokban. „Ez nem egy könnyű időszak, mivel rengeteg ember távozik. Nehéz megfelelő utánpótlást találni, mivel nem szívesen jön ide senki, mikor azt látja, hogy az autónk nem éppen gyors. A legtöbbeknek az célja, hogy a leggyorsabb csapattal dolgozzanak együtt.”

Azt is elmondta a lengyel, hogy hitelben nem aggódik, addig nem foglalkoztatja őt a jövő évi autó teljesítménye, amíg az az első teszten a pályára nem gurul. Persze csodát ne várjon senki. „Túl régóta vagyok már a paddockban ahhoz, hogy egy olyan autóért aggódjak, ami először csak február végén gurul majd ki a bokszból. Mivel ezzel nem lennénk előrébb. 2008-ban a BMW-vel 4 másodperces hátrányunk volt a téli tesztek során, aztán ezt sikerült a visszájára fordítanunk. Persze most a Williams más helyzetben van.”

„Most senki se számítson hasonló csodákra. Abszolút realistán várom a következő szezont, és ha Ausztráliában a 8. vagy 9. helyen leszünk, azzal máris előrébb léptünk. De nem az én feladatom, hogy kitűzzem a csapat céljait” – zárta mondandóját Robert Kubica.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: