DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Trulli: Alonso a karakterének köszönheti, hogy nincs helye

Fernando Alonso jó eséllyel utoljára áll rajthoz vasárnap a Formula-1-ben, Jarno Trulli szerint pedig ezt csak a saját karakterének köszönheti. Bár nem mondta ki, de Alonso arrogáns stílusára gondolt.

Ez a véleménye legalábbis Trullinak, Alonso korábbi csapattársának. Az olasz és a spanyol 2003-ban és 2004-ben voltak csapattársak a Renault-nál, és már akkor is okozott kellemetlen pillanatokat Alonso stílusa.

A kétszeres világbajnok idén szögre akasztja az F1-es sisakot, hogy jövőre olyan ikonikus helyszíneken induljon el, mint Le Mans, Indianapolis, de még akár Daytona is szóba jöhet. Minden pilótának megvan a maga véleménye Alonso távozásáról, és akad olyan is, aki szerint ettől nem fog megváltozni az F1.

Jarno Trulli tudja, miről beszél


„Alonso nagyszerű csapattárs volt, de eléggé erős karakter volt már akkor is. A csapaton belül nagyon nehéz volt ezt kezelni, nem is feltétlenül, mint versenyzőt, hanem inkább, mint embert. Az egész karriere során ezt láthattuk” – mondta el Trulli az Omnisportnak.

„Sajnos épp ez a stílusa vezetett oda, hogy sehol nincs már számára hely, annak ellenére sem, hogy ő a legjobbak egyike. Nem jutott neki versenyképes autó, így nem volt már értelme annak, hogy az F1-ben maradjon, így tulajdonképp kényszerből vonult vissza. Persze mindenki számára eljön egyszer ez az idő.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: