DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Eldőlt: Tesztpilóta lesz jövőre Ocon

Toto Wolff megerősítette, amit a többség eddig is tényként kezelt: Esteban Ocon nem versenyez az F1-ben 2019-ben, hanem a Mercedes szimulátor- és tartalékpilótája lesz.

Furcsa helyzetbe került Esteban Ocon a 2018-as szezon végén: annak ellenére, hogy a mezőny egyik nagy reménységének tartják és a Mercedes pártfogását élvezi, a Stroll család érkezésével kiszorult a Force Indiától, ezután pedig más csapatnál sem kapott lehetőséget, pedig a Renault-val, McLarennel és Williamsszel egyaránt kapcsolatba hozták. Miután a Williams bejelentette, hogy Robert Kubica vezet a csapatnál 2019-ben, így az utolsó lehetőség is bezárult előtte, Toto Wolff Mercedes-csapatvezető közölte, Ocon partvonalon tölti a szezont, eközben pedig Brackley tesztpilótája lesz.



„Egyértelmű terveink vannak. Nagyon közel áll majd a Mercedes csapathoz, tartalék- és harmadik pilótánk lesz. Reméljük, hogy egy tesztet is sikerül teljesítenünk vele, a szezon előtti és közbeni lehetőségekben gondolkodunk, de ezt még nem szerveztük meg. Sok időt fog a szimulátorban tölteni, hogy biztosan készen álljon” – beszélt a motorsport.com-nak Ocon új szerepéről Wolff. A francia egyik kollégája a McLarentől távozó Stoffel Vandoorne lesz, akit szintén szimulátorpilótává nevezett ki a Mercedes.

Mivel Valtteri Bottas szerződéshosszabbítása csak a következő évre szól, sokan osztják a teóriát, hogy Ocon 2020-ban egyenesen a nagycsapathoz, Lewis Hamilton oldalán tér vissza a mezőnybe. A 20 éves pilóta leszögezte: a Mercedes nem garantált neki semmit a szóban forgó szezonra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: