DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Gasly: Az új generáció új lendületet fog hozni az F1-be

A generációváltás hamarosan a Formula–1-et is utoléri, hiszen 2019-ben amellett, hogy számos új versenyző érkezik, a kisebb csapatok fiatal pilótái közül jó néhányan találják magukat az élmezőnyben. Pierre Gasly szerint ez jót fog tenni a sport nézettségének is.

A Formula-1 szezonzáró hétvégéjéhez érkezik Abu Dhabiban, ahol sok versenyző nemcsak az év, hanem pályafutása utolsó versenyét teljesíti jelenlegi csapatával vagy éppen a sportban. Utóbbi elsősorban Fernando Alonsóra érvényes, a spanyol kétszeres világbajnok ugyanis év végén abbahagyja F1-es pályafutását, hogy 2019-ben új versenykategóriákban próbálja ki magát. Egy további nagy váltás Kimi Raikkönent és Daniel Ricciardót érinti, hiszen a Ferrari finnje a következő szezonban a Sauber istállónál, míg a Red Bull-lal öt évet versenyző Ricciardo a Renault-nál fog bemutatkozni.

Raikkönen helyére a Sauberrel mindössze egy szezont teljesítő Charles Leclerc érkezik, az ausztrált pedig az a Pierre Gasly váltja, akit a fiókcsapat Toro Rossótól léptetnek elő.

A francia szerint az új tehetségek érkezése egyértelműen az F1 előnyére fog válni. „Tekintve, hogy 2005 óta együtt versenyzünk Charles-lal és Estebannal, úgy gondolom, egy elég jó generáció érkezik most a Formula–1-be. Mivel már ilyen régóta ismerjük egymást, tudjuk, hogyan hozzuk ki magunkból a legtöbbet ahhoz, hogy legyőzzük a másikat és ez egy nagyon jó dolog, mert ennek köszönhetően mindannyian egy magasabb szinten versenyzünk” – vélekedett Gasly.



Szerinte az, hogy 2019-ben új arcok jelennek meg a rajtrácson, így többek közt Lando Norris, aki a McLaren, valamint George Russell, aki a Williams ülését tölti be jövőre, új nézőközönséget is fog vonzani. „Valószínűleg, akik az elmúlt öt évben nem követték az F1-et, ismét nézni akarják majd, mert a rajtrács szinte teljesen kicserélődik.”

„Mindannyian nagyon sok ambícióval rendelkezünk, és tudjuk, mit akarunk. Együtt nőttünk fel, együtt versenyeztünk már az alsóbb kategóriákban is, most pedig mind itt vagyunk, egymás ellen harcolunk a motorsport csúcsán és reményeink szerint ez a következő években is így marad”– mondta a 22 éves Gasly. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: