DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz büszkén köszön el a Renault-tól

A spanyol versenyző utolsó futamát fogja teljesíteni az enstone-i gárdával, és szeretne méltóképpen búcsúzni csapatától, így Abu Dhabiban mindenképp jó eredményt szeretne elérni.

A Renault Nico Hülkenberg mellé Daniel Ricciardót szerezte meg 2019-re, így Carlos Sainznak mennie kellett a franciáktól. A spanyol versenyző a McLarennél folytathatja pályafutását, de nem szakad meg teljesen a kapcsolata a Renault-val, hiszen a wokingiak is a franciák erőforrását használják.

Carlos Sainz korábban elmondta, hogy nem érez haragot, amiért nem őt választották, hanem épp ellenkezőleg, rendkívül hálás csapatának az eltelt időszakért: „Nagyon élveztem a Renault-val töltött időt az elmúlt 14 hónapban. Azt mondják, Enstone-ban úgy érzi az ember, hogy egy igazi család tagja, és én ezt meg is tapasztaltam: nagy örömmel fogadtak az első naptól kezdve.”

„Egy álmom vált valóra, hogy gyári csapatnál versenyezhettem, és nagyon büszke vagyok rá, hogy részese lehettem egy ilyen fontos márka F1-es történetének.”

 sainz-bucsuja-a-renault-tol



A Renault versenyzője pozitívan értékelte az elmúlt időszakot: „Összességében jó eredményeket értünk el együtt a pályán, nagyon kiegyensúlyozottak voltunk, és erre büszke is vagyok. Pilótaként értékes tapasztalatokkal távozok, és már várom, hogy továbbra is a Renault család részese maradhassak a McLarennel a következő szezonban.”

A spanyol legjobb eredménye egy ötödik pozíció volt a Renault-val Azerbajdzsánban, és Abu Dhabiban tovább javíthat összetett 12. helyezésén: „Még itt van a szezonzáró, amire koncentrálnunk kell, és jelenleg ez minden, amire gondolok. Szeretnénk egy kicsit nagyobb teljesítményt kihozni az autóból az utolsó versenyen, és tudom, hogy a csapat nagyon keményen dolgozik, hogy visszatérhessünk a pontszerző helyekre.”

„Remélhetőleg jól fog alakulni az utolsó futam a csapattal, és fényes eredménnyel zárhatom le ezt az időszakot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: