DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen a Sauberről: Miért aggódjak?

A tapasztalt finn pályafutása korábbi fejezetére emlékeztetett: amikor a Lotushoz igazolt, sokan leírták, mégis bravúrosan felhozta a csapatot. Célzott rá, hogy ez a Saubernél is megtörténhet.

A szezon legváratlanabb pilótamozgása – Daniel Ricciardo Renault-hoz szerződése mellett – Kimi Raikkönen átigazolása volt a Sauberhez: kevesen gondolták volna, hogy a 39 éves versenyző csapatot vált, nem pedig visszavonul, ha a Ferrarinál nem hosszabbítanak vele szerződést. A 2018-ban szárnyaló finn pilótának a futamgyőzelem is összejött, eddig 12 dobogós helyezést gyűjtött, amennyit világbajnoki évében, 2007-ben: ehhez képest nagy hátralépésnek tűnik a középmezőnybeli Sauber, amely legfeljebb erős pontszerzésekkel kecsegtet. Raikkönent azonban másféle indítékok vezérlik:

„Továbbra is szeretek vezetni, és ez az egyetlen oka, amiért folytatni fogom a következő évben. A Saubernél jobban összpontosíthatok arra, amit szeretek, a vezetésre” – mondta az olasz La Gazzetta dello Sportnak Raikkönen. A finn pilótában nincsen félsz, hogy a Saubernél le fog szerepelni. „Miért kellene aggódnom a Sauber miatt? A célom az, hogy segítsem őket a siker érdekében, mellette pedig jól érezzem magam.”



A veterán versenyző emlékeztetett pályafutása egy korábbi szakaszára. Két év ralizás után, 2012-ben a Lotushoz igazolt, amely nem számított nyertes csapatnak. „Amikor visszatértem az F1-be a Lotusszal, az emberek azt mondták, hibát követek el, semmit sem fogok elérni. A dolgok aztán máshogy történtek. Ez most is megismétlődhet.”

A finn pilóta kiemelkedő eredményeket ért el a Lotusnál töltött két év során: két futamgyőzelem, 13 további dobogós helyezés és egy év végi harmadik pozíció volt a mérlege, mielőtt a Ferrarihoz igazolt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: