DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ezért verhetetlen a Mercedes öt éve

Ross Brawn beszélt arról, hogy mi az, amit igazán nehéz fenntartani egy sikercsapatnál és amit a Mercedesnél mégis képesek megoldani - gratulált Hamiltonnak és Bottasnak is.

Ross Brawn, az F1 jelenlegi motorsport-igazgatója, a Ferrari és a Mercedes korábbi kulcsfontosságú embere is elismerően beszélt a sorozatban ötödik dupla világbajnoki címét behúzó Mercedes istállóról - szerinte a csapatnál pontosan tudják, hogy hogyan kell fenntartani a sikert és hogy milyen munkát kell hozzá elvégezni.

"Tudják, hogy nem szabad ülniük a babérjaikon. Pontosan tudom, hogy mennyire könnyű elhinni a sorozatos sikerek hatására, hogy kisebb erőfeszítéssel is nyerhetünk a későbbiekben. Csak ez nem így működik. Ennek fenntartásához minden évben újra kell kezdeni mindent, tudatosítani kell, hogy az ellenfél fejlődni fog. Ez a szemlélet megvan a Mercedesnél, ezért tudtak ebben az öt évben folyamatosan az élen maradni" - magyarázta Brawn az F1 hivatalos weboldalának adott interjújában.

brawn-2018



"Sok embert ismerek a csapatból, mert velem voltam 2009-ben a Brawn GP-nél, majd az első négy évben a gyári Mercedesnél is. Miattuk különösen örülök, mert mindig szenvedélyük volt a Formula-1 és akkor sem adták fel, amikor bonyolultabb feladatot kellett megoldani. Ennek köszönhető ez a hihetetlen győzelmi széria" - folytatta.

"Ugyanakkor gratulálok a két pilótának is. Lewis esetében ezt a Mexikói Nagydíjon is megtettem, de Brazíliában ismét megmutatta, hogy továbbra is nagyon nyerni akar. Gratulálok Valtteri Bottasnak is, tökéletes csapatjátékos volt, a lojalitása pedig jutalmat érdemel. Erre nem volt lehetőség Brazíliában, de biztos vagyok benne, hogy megpróbálja Abu Dhabiban."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: