DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Jövőre megint nyerhetünk!

Lewis Hamilton úgy érzi, benne és csapatában is megvan minden, ami ahhoz kell, hogy 2019-ben is felérhessenek a csúcsra. Az angolnak ez már a hatodik vb-címet jelentené, ráadásul nem is teljesen elégedett idei szezonjával.

Sok szempontból hasonlóan zajlott 2018 az előző szezonhoz: a Ferrari, benne Sebastian Vettellel, a szezon elején még komoly ellenfél volt, vezetett is összetettben, aztán a szezon második felére látványosan összeomlott, képletesen szólva a vörös szőnyeget is leterítve Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek.

Az angol idén már ötödik világbajnoki címét ünnepelte, és az angol hiszi, van még benne és csapatában is.

„Hiszem, hogy jövőre újra nyerhetünk” - mondta Hamilton a Reutersnél olvasható nyilatkozatában a csapat vb-ünneplése és Niki Lauda köszöntése után. „Hiszem, hogy megvan mindenünk, ami ehhez kell, és abban is biztos vagyok, hogy továbbra is mindenki éhes a sikerre. Minden azon múlik, mennyi munkát teszünk ebbe bele mostantól a szezonkezdésig, de az esély megvan.”

00118022_558



„Abból kell kiindulnunk, hogy minden riválisunk még erősebb lesz. A Red Bullnál például teljesen biztos vagyok ebben azokkal a változásokkal, amit a csapaton belül eszközölnek. Nekünk is fejlődnünk kell.”

Hamilton a szezon során 10 versenyt tudott megnyerni, és bár kívülről úgy néz ki, rendkívül magabiztos győzelmet aratott Vettellel szemben, ő maga nem teljesen elégedett. „Nem voltam mindig csúcsformában én sem, mindig van lehetőség a fejlődésre. De az alapok, amikre építkezhetünk, nagyon jók, szóval csak tovább kell építkeznünk. Fontos ebben a megfelelő stratégia. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: