DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Csak részletek kérdése Kubica érkezése a Williamshez

A német Auto Motor und Sport szaklap értesülései szerint kilencven százalékban biztos, hogy Robert Kubica már a héten aláír a Williams istállóhoz. Esteban Ocon pedig három csapat tesztpilótája lehet jövőre.

A német szaklap egy a Williamsnél dolgozó forrására hivatkozva számolt be arról, kilencven százalékban biztos Robert Kubica érkezése a csapathoz. Ha ez valóban megtörténik, a 33 éves lengyel pilóta a 2010-es Abu Dhabi Nagydíj után, kilenc év kihagyást követően 2019-ben ismét a Formula–1-ben versenyezhet.

Az AmuS értesülései szerint Kubica visszatérését már csak szerződése részleteinek tisztázása hátráltatja, így többek közt az is, hogy a Williams a pénteki szabadedzéseket egy harmadik pilótának, nevezetesen a GP3-ban versenyző Nyikita Mazepinnek „adná el”, akinek apja, a milliárdos Dmitrij Mazepin állná a költségeket. Kubica és szponzorai ellenben ragaszkodnak a pénteki szerepléshez is.



Kubica döntése Esteban Ocon jövőjére is hatással lehet, hiszen abban az esetben, ha a lengyel valóban aláír a Williamshez, a francia pilóta a 2020-ra való felkészülése érdekében a Force India, a Mercedes és a Williams tesztpilótájaként fogja tölteni a jövő évet. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke és egyben Ocon menedzsere ezt a felvetést Brazíliában erősítette meg a német szaklapnak.

Abban az esetben, ha Kubica mégsem tud megegyezni a Williams vezetőivel, sajtóinformációk szerint akár a Ferrari teszt- és tartalékpilótája is lehet 2019-ben  a korábban DTM-ben és Formula E-ben versenyző Pascal Wehrleinnal együtt.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: