DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Pedig már láttam a dobogót

Kis szerencsével a győzelemért is harcban állhatott volna, öt helyes rajtbüntetése miatt azonban a pódiumról is lemaradt: az ausztrál F1-es pilóta ennek ellenére élvezte a Brazil Nagydíjat.

Daniel Ricciardo autójában a mexikói fiaskót követően turbófeltöltőt cserélt a Red Bull, ezért a pilóta az időmérőn megszerzett hatodik rajthely helyett csak a 11. pozícióból vághatott neki a 71 körös interlagosi száguldásnak. Az ausztrál hamar az élmezőnyben találta magát, néhány remek előzést is bemutatott, ám Kimi Raikkönen grabancát már nem tudta elkapni, így csak a negyedik helyen zárt. „Örülök, hogy remek autónk volt, és a csapat is mindent megtett, ám mégis a csalódottság szól belőlem, hiszen lemaradtunk a pódiumról” – idézte a Red Bull sajtóközleménye Ricciardót.



„Utolértem Kimit, és már láttam a dobogót, de nem volt elég. Magunkat nem hibáztathatjuk, mert a stratégiánk a helyén volt. Jól éreztem magamat, remek csatákat vívtam, különösen Bottas megelőzését élveztem. Azt mondtam a csapatnak, hogy elkapom, és nem is haboztam sokat. A Sebbel folytatott csatám is élményszámba ment, egyszer-kétszer össze is értünk, de mindig tiszteltem őt, és ahogyan versenyzik. Korábban is volt már némi adok-kapok közöttünk, néha keményen, de úgy hiszem, tudjuk, hol van a másik határa.”

„Kicsit frusztráló, mert úgy tűnik, mindig akkor kapunk büntetést, amikor gyors az autónk. Ha előrébbről indulhattunk volna, biztosan jobb eredményt érünk el. A 11. helyről azonban nem lehetett többet kívánni. Ezzel a tempóval optimistán vághatunk neki Abu Dhabinak. Kicsit úgy érzem, az erősebb pálya lesz számunkra, mint a mostani, ezért talán megkóstolhatjuk az ottani hamis pezsgőt” – tette hozzá az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: