DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc saját magát is meglepte a továbbjutással

Charles Leclerc a Brazil Nagydíj szombati időmérőjén egy bátor húzással és azzal, hogy ellenszegült csapata kérésének továbbjutott a Q3-ba. A monacói pilóta később elismerte, valójában ő sem tartotta reálisnak a javulást, ezért sikerült saját magát is meglepnie.

A Brazil Nagydíj szombati időmérőjének második szakaszában az egyre erősödő eső miatt a többség úgy gondolta, a pilóták már nem tudnak javítani a még száraz körülmények között futott idejükön. Hasonló véleméyen volt a Sauber istálló is, aki látva az egyre romló körülményeket visszahívta Charles Leclerc-t a boxutcába. 

A monacói viszont nem hallgatott csapata utasítására, és inkább futott még egy gyors kört. Döntése olyannyira jónak bizonyult, hogy saját magát és a Saubert is meglepve, sikerült javítania korábbi idején és továbbjutnia a kvalifikáció utolsó szakaszába, amit végül a nyolcadik helyen zárt.



Leclerc az időmérőt követően elmondta, ő sem tartotta reálisnak azt, hogy a nem túl ideális körülmények között a korábbinál jobb időt tud autózni, de úgy érezte, meg kell próbálnia. „Meglepetés körök tekintetében ez biztosan az első helyen áll, mert én magam sem számítottam rá. Ha csak a tapadás alapján döntöttem volna, hogy elmenjek-e még egy körre, akkor biztosan a boxban maradok, mert voltak olyan részei a pályának, ahol szinte semmi nem volt" – mesélte Leclerc, aki elmondása szerint soha nem örült még ennyire annak, hogy a kijelzőjén azt látta, sikerült bejutni a Q3-ba.

„Azt hiszem, nem csak magamat, hanem a csapatot is megleptem ezzel, sőt szerintem mindenkit, aki nézte az időmérőt. Senki sem számított rá, de úgy éreztem, muszáj még egy esélyt adnom magamnak, mert nem szeretek megfutamodni és túl könnyen feladni, ezért annak ellenére, hogy még számomra sem tűnt reálisnak, meg kellett próbálnom" – mondta az újonc pilóta, aki Daniel Ricciardo büntetését követően a vasárnapi futamot a hetedik helyről várhatja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: