Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 25. hétfő
F1

Hamilton: Ha 25 futam lesz egy szezonban, visszavonulok

A Formula–1 új ötszörös világbajnoka nem támogatja a Liberty Media azon ötletét, amely szerint 21-nél is több versenyhétvégének kellene lennie egy szezonban. Hamilton már így is túl megterhelőnek tartja az idény hosszúságát.

A Liberty Media a hét elején jelentette be hivatalosan, hogy 2020-tól biztosan érkezik a Vietnámi Nagydíj a Formula–1-be. Az ázsiai ország mellett az F1 amerikai tulajdonosa Miamiba és Zaandvortba is szeretné elvinni a száguldó cirkuszt, emellett  annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy a versenynaptár 2020-tól akár 24-25 futamosra bővüljön. A Mercedes pilótája, Lewis Hamilton a Brazil Nagydíj előtt elmondta, nem támogatja ezt az ötletet, mivel már így is túl hosszúnak és fárasztónak érzi az idényt.

Már most úgy érzem, mintha 25 versenyünk lenne egy évben, szóval nem gondolom, hogy ez egy jó ötlet lenne. Én a régi, 18 futamos szezonokat tartottam a legideálisabbnak” – mondta Hamilton, aki a két héttel ezelőtti Mexikói Nagydíjon, két futammal a szezon vége előtt szerezte meg ötödik világbajnoki címét.A 2019-es szezon márciustól decemberig fog tartani, így 1963 óta ez lesz az F1 leghosszabb idénye. Hamilton viszont ettől a rekordtól sem volt elragadtatva. „Én nagyon szeretek versenyezni, de ez egyszerűen nagyon, nagyon hosszú és nagyon, nagyon sok feladatot tartalmaz, nem mellesleg a családunktól is rengeteg időt kell távol töltenünk.”

A brit szerint azzal, hogy az F1-es naptár folyamatosan bővül, mindenkinek kevés ideje jut a feltöltődésre és a kikapcsolódásra. „Már most ott tartunk, hogy alig ér véget az egyik versenyidény, már azonnal kell készülnünk a másikra, és ez nagyon nehéz. Időt kellene találnunk arra is, hogy kikapcsoljunk és regenerálódjunk, szóval, ha 25 futamosra bővítik a naptárat, én biztosan nem fogok itt lenni” – jelentette ki Hamilton.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?