DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Egy apró csavar volt Vettel lábai között

Nem kaptunk választ rá a második szabadedzés során, mi váltotta ki Sebastian Vettel megmosolyogtató rádióüzenetét, később azonban a csapat megtalálta a pilótafülkében a zavaró tényezőt.

Sebastian Vettel egy igencsak emlékezetes rádióüzenetet váltott csapatával a Brazil Nagydíj második szabadedzése során. „Valami mozog a lábaim között… Leszámítva azt, ami nyilvánvalóan ott van. Valami a lábfejem környékén repked” – mondta a német, mérnöke nevető nyugtázására pedig hozzátette: „Büszke lennék, ha a lábfejemig érne, amire gondoltok, de ez nem az.”

Az edzés során a Ferrari-szerelők többször is szemügyre vették az autó lábterét, de nem sikerült ráakadni a hiba forrására, a tréninget követően viszont a rejtélyről maga Vettel rántotta le a leplet, aki a zavaró tényező ellenére is csupán 0,073 másodpercre maradt le a leggyorsabb Valtteri Bottastól a harmadik helyen.



„A legnagyobb aggodalomra ma egy apró csavar adott okot, amely kilazult és valahova a lábfejeim közé került. A végén csak megtaláltuk!” – mondta a motorsport.com-nak Vettel. „Szóltam a rádióba, de rögtön rájöttem, hogy ezt félre lehet érteni, ezért meg kellett ismételnem. Vicces volt. A végén megtaláltuk, egy aprócska csavar okozta az egészet.”

A német mindkét szabadedzésen lőtávolban volt – az elsőt másodikként zárta fél tizedmásodperc lemaradással –, a Ferrari abroncsai viszont szembetűnően hólyagosodtak a hosszabb etapok során. A németet megkérték, hogy összegezze napját:

„Többről van szó, mint a csavar. Úgy vélem, rendben volt. Erős köröket teljesítettem, az abroncsokról pedig újdonságokat tanultunk meg. Az autón még javítanunk kell, mert egyelőre nem jó az érzet, még vár ránk munka. Ha az egyensúlyt holnap sikerül az ablakba juttatnunk, akkor szoros lehet a csata. Az utóbbi versenyek nagyon hasznosak voltak számunkra, mert jobban meg tudtuk érteni az autónkat a félresiklott dolgok alapján. De még mindig azon vagyunk, hogy jobb képet kapjunk róla” – beszélt arról Vettel, hogy az SF70H sokat javult, de még mindig messze áll a tökéletestől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: