DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Jöjjenek csak a fiatalok, én is voltam az

A következő szezonban Verstappen mellett Leclerc és Gasly is lehetőséget kaphat megszorongatni Lewis Hamiltont. Az ötszörös bajnok úgy véli, nyerni akarásban ő sem marad el tőlük, tapasztalata pedig előny velük szemben.

A 2019-es szezonra generációváltásként is lehet tekinteni a Formula-1-ben: a három élcsapat (Mercedes, Ferrari és Red Bull) hat üléséből jelenleg csak egyet foglal el 20-as évei elején járó versenyző, Max Verstappen: jövőre viszont Charles Leclerc-rel és Pierre Gaslyvel együtt már hárman lesznek. A náluk több mint egy évtizeddel idősebb Lewis Hamiltont nem rettenti el az új generáció feltörése:

„Jöjjenek csak, természetesen örülök az ellenfeleknek” – idézi a Sky Sports a Brazíliában nyilatkozó Hamiltont. „Kicsit önmagam látom bennük, mert abban a korban rám is jellemző volt az a bizonyos ’tigris szeme’. De azt hiszem, most már kicsit más a helyzet, mivelhogy már az idősebb versenyzők egyikének számítok.”



„Mégis úgy érzem, megvan még bennem az az éhség, amivel, feltételezem, ők is rendelkeznek. A tapasztalattal felvértezve – biztosan így van ez a ti munkátokban is – azonban úgy érzem, olyasvalamivel rendelkezem, amit semmi sem tud pótolni. Remélem, ez döntő fontosságú lesz a következő évben” – beszélt arról, hogy 11 szezonnyi rutinja milyen előnyt jelent a fiatalokkal szemben.

„Ez a verseny szinte a szezonunk Achillesz-sarka” – mondta Hamilton az interlagosi futamról, amelyet pályafutása során csupán egyszer, 2016-ban nyert meg. Ugyanakkor az elmúlt két futamon csak egy harmadik és egy negyedik helyezést szerző versenyző úgy véli, a helyszíntől függetlenül itt az ideje visszatérni az első pozícióba: „Nem volt valami nagyszerű versenyünk az előző kettő. Az elképzelésem az, hogy ezen fordítsak egyet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: