DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Coulthard: A briteknek jobban kellene ünnepelniük Hamiltont

David Coulthard úgy véli, Nagy-Britannia nem részesíti megfelelő ünneplésben az éppen ötödik világbajnoki címét begyűjtő Lewis Hamiltont. Az Egyesült Államokban sokkal jobban oldják ezt meg.

David Coulthard hosszú pályafutása során tizenhárom nagydíjgyőzelmet aratott (egy kivétellel mindet a McLaren-Mercedes színeiben). A skót úgy gondolja, a brit ász személyisége megosztó a rajongók számára, de ettől még nem szabadna, hogy a pályán nyújtott teljesítményét elvitassák, ami kétségtelenül fantasztikus.

„Nem is kérdés, hogy kivételes képességű versenyző. Valóban megosztó lehet sokak számára, ugyanakkor akár szereti valaki a személyiségét és az életstílusát, akár nem, észre kell vennünk, hogy ő egy ikonikus és rendkívül sikeres brit autóversenyző, akit sokkal nagyobb ünneplésben kellene részesítenünk” – nyilatkozta Coulthard a BBC-Sport számára.

Hamiltont nem részesítik megfelelő ünneplésben a britek?


A skót ex-pilóta annyiból pontosított, hogy nem kizárólag Hamilton személyisége okozza a visszafogott ünneplést, hanem eleve a brit kultúra általánosságban ilyen. Sokkal kevésbé hajlamos a hangzatos ünneplésre, mint például az Egyesült Államok, de úgy véli, a tengerentúlon ezt jobban csinálják.

„Szerintem az Egyesült Királyságban meglehetősen gyáván állunk a saját sikereinkhez. Ha megnézzük Amerikát, ott egészen másképp történik mindez. A baseball csupán egy nemzeti bajnokság, mégis úgy beszélnek róla és úgy kezelik, mintha az egész világot érintené.”

„Mi igazából nem ünnepeljük meg, mennyire jók is vagyunk valamiben. Pedig a motorsportban és más dolgokban is jók vagyunk, sokkal nagyobb ujjongásra lenne szükség, hogy ezt mindenki számára hírül is adjuk” – tette hozzá Coulthard.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: