DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

De la Rosa: Vettelt nem védte meg a Ferrari a nehéz időkben

Pedro de la Rosa szerint sem tudta megvédeni és támogatni a Ferrari kellő mértékben a világbajnoki címért harcoló Sebastian Vettelt, és ez vezetett ahhoz, hogy elbukták az idei harcot.

A Ferrari korábbi tesztpilótájának az a véleménye, hogy az olaszok nem tudták megfelelő módon megvédeni a német világbajnokot a hibái után, így Vettel összeomlott a saját maga által generált nyomás alatt. Szerinte hiába volt a hibrid érában először ugyanolyan gyors autója a Ferrarinak, mint a Mercedesnek, az olaszoknál uralkodó egyedi nyomás, illetve annak nem megfelelő kezelése okozta végül a vesztüket.

„A Ferrari autója idén végre a Mercedes szintjén volt, minden értelemben véve, először a hibrid erőforrások bevezetése óta. De a Vettel által elkövetett hibák és az a tény, hogy a Ferrari nem tett meg mindent azért, hogy megvédje pilótáját, a világbajnoki címbe kerültek.”

Vettelt cserben hagyta a Scuderia


Amikor megkérdezték de la Rosát, hogy mit ért az alatt, hogy nem védték meg kellőképpen, így válaszolt: „Egy versenyző életében nagyon fontos, hogy a csapat kiálljon mellette, különösen akkor, ha valaki a Ferrarinál versenyzik. Amennyiben ez nem történik meg, a versenyzőnek nagyon nehéz elviselnie azt a terhet, amelyet a saját hibái miatt cipel a vállán.”

„Emlékszem, mikor Németországban kiesett, az egy nagy érvágás volt Vettel számára, de nem emlékszem rá, hogy a csapat kiállt volna mellette. Nem láttam ilyesmit. Aztán jött Monza, ahol Hamilton megelőzte, majd drámai körülmények között megnyerte a versenyt is. Azt hiszem, ez is amiatt a nyomás miatt volt, amitől Vettel a szezon második felében szenvedett. Nagyobb nyilvános támogatást vártam a Ferraritól” – mondta el de la Rosa a spanyol El Confidencial lapnak.

„Házon belül nyilván megkapta azt a segítséget, amit ilyenkor elvárhatunk, de nem nyilvánosan. Az sokat segített volna rajta, különösen az olasz sajtó ekézte a teljesítményét. Ilyen időkben sokkal nehezebb nyerni egy Ferrariban ülve. Amikor kezdenek rosszra fordulni a dolgok, nagyon nehéz higgadtnak és koncentráltnak maradni az olaszoknál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: