DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Alonso: Itt én már nem érhetek el többet

A kétszeres F1-es világbajnok szerint ő még mindig élvezi a versenyzést, csodálatos élete van, de ettől a sportágtól már mindent megkapott, amiről csak álmodott, ezért vonul vissza.

A Mexikói Nagydíjat nagyon hamar fel kellett adnia Fernando Alonsónak, mert egy leszakadó alkatrész megállította a McLarent, de a kétszeres világbajnok továbbra is azt mondja, hogy élvezi a Formula-1-ben való versenyzést, csak éppen úgy érzi, hogy eljött az ideje a váltásnak - megkapta a kérdést, hogy a sikertelenség miatt vonul-e vissza a sportágtól a szezon végén.

"Élvezem, egyértelműen élvezem. Nem azért hagyom abba, mert nincs versenyképes autóm, lehetett volna versenyképes technika alattam. Azért hagyom abba, mert megkaptam a Formula-1-től mindent, amit akartam. Megérkeztem, futamokat nyertem, világbajnoki címeket nyertem, rekordokat döntöttem. Vezettem a McLarennél, a Renault-nál, a Ferrarinál. 37 éves vagyok és itt már nem érhetek el többet, mindent, amiről álmodtam, már megcsináltam az F1-ben. Vannak új dolgok a motorsportban, amik nagyobbak az F1-nél" - magyarázta Alonso az F1 hivatalos weboldalának.

kimoa



"Azért hagyom abba, mert ezt akarom és nem azért, mert rá voltam kényszerítve. Szerintem jobb pilóta lehetek és jót tehet a karrieremnek is, ha az F1-en kívül folytatom, mert úgy gondolom, hogy ez a fejezet már lezárult, méghozzá véleményem szerint elég sok sikerrel" - tette hozzá a spanyol.

Végül az is szóba került, hogy érzi-e még a tiszteletet a paddockban a pilóták és a csapatvezetők részéről. "Mindig tiszteltek és nagyra értékeltek. Megvan a tisztelet az összes csapatvezető és csapat részéről. A legjobb gyártóknál versenyezhettem és sokkal több pénzt kerestem annál, mint amit akkor gondoltam, amikor még gokartoztam. Csodálatos életem van."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: