DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ericsson: Leclerc miatt eldobtam a futamom

Már a Saubernél is alkalmazzák a csapatutasítást: ezúttal Marcus Ericssont kérték arra, hogy védje Charles Leclerc-t, a svéd F1-es pilótának pedig egyáltalán nem tetszett ez a dolog.

Marcus Ericsson finoman szólva is felhúzta magát a hétvégi Mexikói Nagydíjon, amikor a csapatstratégia miatt rengeteget időt veszített azzal, hogy Charles Leclerc-t védte - végül így is pontot tudott szerezni, kilencedik lett, míg Leclerc a hetedik pozícióban ért célba. De volt egy pont, amikor a svéd elvesztette a hidegvérét...

"Nagyon frusztrált voltam, ott fortyogtam, füstölögtem az autóban" - idézi Ericssont az Autosport. Három körrel nyújtották csak el az első etapját azért, hogy védje Leclerc pozícióját, de annyira lenullázta már a gumijait, hogy emiatt és mert a kiállását is elrontották, az utolsó helyre csúszott vissza. "Tudom, hogy a csapat sikeréért kell dolgoznom, de ez számomra elég extrémen alakult. Úgy éreztem, hogy eldobtam az egész versenyemet, ami nagyon frusztráló volt" - magyarázta a pilóta.

sauberesek



"Az volt a terv, hogy segítem Charles versenyét, ezért teljesen feláldoztam az enyémet. Körökkel korábban ki akartam menni a bokszba, de a csapatért és Charles-ért kint maradtam, magam mögött tartottam az autókat, hogy neki nagyobb előnye legyen. Mindig csapatjátékos voltam, mindig megtettem az ilyen dolgokat és mindig meg is fogom, ez az, amit értékelnek bennem. Ezt Charles is tudta, meg is köszönte nekem a futam után" - mesélte.

Végül azonban a saját futama se ment tönkre, hiszen feljött a kilencedik helyig. "A második etapom viszont megmentette a napot és arra nagyon büszke vagyok. Hogy mindezek után a kilencedik helyen végeztem és ennyi autót megelőztem, hihetetlen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: