DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vandoorne: Máskor is vezettem már ilyen jól

A McLaren belga F1-es pilótája hihetetlenül hosszú etapot tudott teljesíteni a Mexikói Nagydíjon, a versenymérnöke is kiemelte extra teljesítményét - maga Vandoorne viszont úgy látja, hogy volt már hasonló futama.

Hat hónappal ezelőtt, az áprilisi Azerbajdzsáni Nagydíjon szerzett utoljára pontot Stoffel Vandoorne, ám most Mexikóban kijött neki a lépés: egy 57 körös hibátlan etapot teljesített a szuperlágy abroncsokon, ami ezen a hétvégén egészen extra teljesítménynek számított és ennek köszönhetően a nyolcadik helyen zárta a futamot.

Vandoorne szerint viszont ezt is csak azért jegyzik az emberek, mert pontot szerzett vele, egyébként voltak már hasonló teljesítményei idén, amiknél a végeredmény nem alakult ilyen jól. "Szerintem nem sokkal ezelőtt ugyanúgy volt több igazán jó futamom, de mindenki ezt emeli ki, mert itt szereztünk pontokat" - idézi őt az Autosport.

vandoorne_5



"Az első kör után nyújtott teljesítményünkkel nagyon elégedett vagyok. Utolsók voltunk, innen kellett egy nagy felzárkózást bemutatni és boldog vagyok amiatt, ahogy ez alakult. Voltak remek előzéseink, kritikus pillanatban tudtuk életben tartani a gumikat, támadtunk, amikor kellett" - értékelte az eseményeket Vandoorne.

A pilóta versenymérnöke, Tom Stallard is kiemelte, hogy milyen parádésan autózott a belga, hiszen teljesen szétfoszlott abroncsokon is behozta a McLarent a célba. "A bal első kerék belső része már teljesen sima volt, a felület egy az egyben elkopott. Lenyűgöző, hogy ilyen gumikon képes volt hiba nélkül vezetni" - mondta Stallard, aki azért láthatott már korábban hasonlókat, hiszen a gumimágus Jenson Button versenymérnöke volt Vandoorne előtt.

Vandoorne F1-es pályafutásából (egyelőre) két futam van hátra, hiszen már biztos, hogy 2019-ben gyakorlatilag a Mercedes pilótája lesz, csak éppen a Formula-E-ben. "Nagyszerű eredmény nekem és a csapatnak is, fontos a konstruktőri bajnokságban is. Most ki fogom élvezni az utolsó futamokat" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: