DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Verstappen: Az időmérő egy nagy trutyi volt

Bár korábban még egyszer sem tett ilyet az F1-ben, a Mexikói Nagydíj időmérő edzésének legnagyobb meglepetése mégis az volt, hogy Max Verstappen nem nyerte azt meg. Az autóját teszi felelőssé ebben.

A holland a hétvége kezdetén olyan erőfölényt mutatott, amire korábban még nem láthattunk példát tőle: a mexikóvárosi pályán remeklő Red Bullban mindhárom szabadedzésen a legjobb időt autózta, és jó helyzetben volt ahhoz, hogy szombaton minden idők legfiatalabb pole-pozíciósává váljon. A hajrában azonban jött a feketeleves: bár a Q3 első körei után még az ő neve állt a tabella élén, a második körével Daniel Ricciardo 26 ezreddel átugorta őt, ezzel elcsente az orra elől a rajtelsőséget.

ver



Verstappen láthatóan és hallhatóan nem volt boldog a második helyével, elmondása szerint a technika akadályozta meg őt abban, hogy ő nyerjen.

„Az egész időmérő sz** volt” – fogalmazott kendőzetlenül. „Ahogy a második szabadedzésen, most is a motorfékkel volt probléma, a hátsó kerekek folyamatosan blokkoltak. Ez az egész időmérőn komoly fejfájást okozott, de a pilótafülkéből csak egy bizonyos fokig lehet ez ellen tenni. Csak remélni tudom, hogy kezelni tudjuk a helyzetet vasárnapra.”

„Egy kicsit reménykedtem, hogy még így is elég lesz a tempóm a pole-hoz, de sajnos nem így történt. Ilyen problémákkal nem könnyű első rajthelyet szerezni. Mindenesetre az első sort így is elhoztuk a Red Bullnak.”

Az energiaitalos csapat tehát remek kilátásokkal készülhet a Mexikói Nagydíjra, hiszen öt év után először sajátították ki az első rajtsort, a két pilóta pedig akár egymás között meccselheti le a győzelem sorsát. A sajtótájékoztatón azonban emlékeztették őket, hogy amikor legutóbb vehemensen csatáztak egymással, annak óriási csattanás lett a vége az idei Azerbajdzsáni Nagydíjon. Verstappen erre csak ennyit felelt: „Baku már egyáltalán nem jár a fejemben.”

A mostani időmérő a statisztikatörténetben is komoly jelentőséggel bírhatott, hiszen Verstappennek már csak idén van lehetősége arra, hogy átvegye minden idők legfiatalabb rajtelsőjének titulusát Sebastian Vetteltől, és könnyen lehet, hogy ilyen jó esély már nem fog kínálkozni előtte a hátralévő két nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: