DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Alonso: Nem volt jó a köröm, de jó az elért eredmény

Fernando Alonso elmondta, nem tud büszkének lenni a körére, amivel zárt a Mexikói Nagydíj mai időmérőjén, viszont ettől függetlenül szép eredmény ért el ő és a McLaren.

Fernando Alonso egy egészen előkelő tizenkettedik rajthelyet szerzett a Mexikói Nagydíj szombati időmérő edzésén, a McLaren pedig hosszú idő után tudott értékelheőt teljesítményt nyújtani.

A McLaren jó volt, az utóbbi idők teljesítményéhez mérve viszont szinte már csodaszámba menő rajthelyet hozó Fernando Alonso még elégedetlen is tudott lenni a leintést követően.

„Ez tipikusan egy olyan nap volt, amikor befejeztem a kört, de azt gondoltam, kár érte, mert nem volt egy jól sikerült kör” - ismerte el Alonso a Motorsport.com kérdésére válaszolva. „Nagyon alulkormányzott volt az autóm az utolsó szett gumival, rossz szájízzel fejeztem be épp ezért a kört. Amikor viszont azt mondták, tizenkettedik lettem, nagyon örültem, mert ez nagyszerű eredmény a csapatnak főleg úgy, hogy a Force Indiák elvileg azokon a gumikon érték el a rajthelyeiket, amelyeken rajtolni fognak holnap.”

00118021_463



„Szóval az eredmény jó, de mondom, a körömre alapvetően nem lehettem büszke. Ami bizakodásra adhat okot, az a versenytempónk, azzal kapcsolatban még magabiztosabbak vagyunk. Így viszont még jó pozícióból is várhatjuk a rajtot ahhoz, hogy pontokat szerezzünk, remélhetőleg sikerül befejezni a munkát.”

Alonso környékén a két Force India úgy próbált bejutni a Q3-ba, hogy nem használnak egyszer sem hiperlágy gumit - a spanyol szerint a riválisok erre fizettek rá. Ettől függetlenül számol velük a versenyen. „Vállaltak némi kockázatot a gumiválasztással, végül rosszul sült el nekik, hogy hiperlágy nélkül akartak bejutni a Q3-ba. A verseny viszont holnap van, és van bennük tartalék. Erős ellenfelek lesznek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: