DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mérföldkő: Névadó szponzora lesz a Haasnak

Nagyon fontos lépést tesz az F1-hez 2016-ban csatlakozó amerikai Haas istálló: a Rich Energyvel kötött megállapodás értelmében először lesz névadó szponzora az istállónak.

Fontos bejelentést tett a Haas: az amerikai istálló szerződést kötött az energiaitalt gyártó Rich Energyvel és ennek következtében névadó szponzorra tesz szert Gene Haas csapata. Ez pedig még nem fordult elő velük, mióta 2016-ban csatlakoztak a száguldó cirkuszhoz, úgyhogy mindenképpen történelmi jelentőségű lesz számukra a következő év.

00118020_396



Ez egyben azt is jelenti, hogy megváltozik az autók festése és minden bizonnyal kerülnek a brit Rich Energy színei. A cég egyébként már jó ideje szeretett volna bekerülni az F1-be, komolyan harcban volt azért, hogy megvegye a Force Indiát, ám az az üzlet Lawrence Stroll miatt végül meghiúsult, így kerülhetett képbe a Haas.

"Egy névadó szponzor megérkezése fontos mérföldkő a Haas F1 Team fejlődésében. Örömmel üdvözöljük az elkötelezettségüket a szervezetünkben, kölcsönös az ambíciónk, szeretnénk előrelépni" - mondta erről Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke. Az utolsó egyeztetésekre egyébként az austini F1-es hétvégén került sor, Willam Storey vezérigazgató ott tárgyalt még egyszer a szerződés véglegesítéséről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: