DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Verstappen: Engem hibáztatnak, Vettelt nem

Év eleji negatív szériája miatt azt tanácsolták Verstappennek, hogy változtasson stílusán, de ezt szimplán "marhaságnak" tartotta. Saját módszerével bizonyította, mire képes, ha összeszedi magát.

Eléggé rossz szériával kezdve Max Verstappen a 2018-as Formula-1-es szezont – hiába látszott év eleje óta a benne rejlő hatalmas potenciál, a fiatal Red Bull-osról az első néhány versenyhétvégén inkább balesetei, sem mint eredményei alapján beszéltek. Egyre frusztrálóbbá váló sorozata kétségkívül a Monacói Nagydíjon csúcsosodott ki, amikor nem sokkal az időmérő előtt teljesen felesleges kockázatot vállalva összetörte autóját, ezzel tönkretette pole-pozícós esélyeit. A hibákkal együtt természetesen egyre hangosabbak lettek a hollandot kritizáló hangok, amiket ő maga is egyre nehezebben tudott kizárni.

verstappen-portre-2018



„Néhány ezek közül nagyon nem volt fair, szóval egy ponton eléggé rájuk untam” – nyilatkozta a Red Bull pilótája, akit az is frusztrált, hogy a hasonló hibákat vétő Sebastian Vettelt szerinte messze nem kritizálják annyian, mint őt. „Láthatják, még egy négyszeres világbajnok is képes ilyen hibákat véteni. Nekem azt mondogatták az emberek, hogy változtatnom kellene a vezetési stílusomon, de őszintén szólva én ezt marhaságnak tartottam. Sebastiannak senki sem mondta, hogy változtasson, ilyen szalagcímeket nem lehet olvasni. A határokat feszegetve, nagy sebességnél előfordulnak hibák.”

A rossz széria csúcspontját jelentő Monaco után végül bebizonyította, hogy valójában milyen fából faragták: Kanadában az időmérőn Lewis Hamiltont és Kimi Raikkönent is megelőzve a harmadik pozícióba kvalifikált, amit a másnapi futamon is megőrzött.

„Tudom, hogy mire vagyok képes, csak ez alkalomadtán nem nyilvánult meg. Otthon nagyon keményen dolgoztam, hogy összeálljon a dolog, ami aztán Kanadában meg is történt. Úgy érzem, hogy a rossz sorozatom után csak egy szünetre volt szükségem. A hétvégéket megelőző felkészülésemen semmit nem változtattam, mivel elhittem, hogy idővel jóra fordulnak a dolgaim” – árulta el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: