DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas: Nevetségesen sok pechem volt idén

Fájdalmasan tekint vissza az év első felére Valtteri Bottas, akitől idén talán nem is volt pechesebb pilóta az F1 mezőnyében. Megszerzett pontjainak száma messze nem tükrözi teljesítményét.

Összeszámolni sem egyszerű, hány alkalommal csúszott le dobogós helyezésről a Formula-1 idei szezonja során Valtteri Bottas. A Mercedes pilótája Azerbajdzsánban az utolsó körökben egy defekt miatt első helyről esett ki, Ausztriában egy második pozíciótól műszaki hiba fosztotta meg, Franciaországban pedig szintén második helyről pöckölte őt ki Sebastian Vettel. Már csak ez a három kiragadott példa is tetemes mennyiségű elveszített pontokról tanúskodik, de a finn inkább bele sem gondol, összesen mennyiről lehet szó, elég baja az, hogy a pechsorozat miatt a szezon második felében kénytelen volt Lewis Hamilton világbajnoki küzdelmében asszisztálni.

 bottas-hamilton-sajto-2018



„Pontosan nem tudom, hány pontom lenne. Ezzel nem is szeretek ezzel foglalkozni, elvégre minden futamból a maximumot igyekszünk kihozni, az eredmények pedig véglegesek. Az viszont egy idő után nevetségessé vált, hogy mennyi balszerencse ért sorozatban” – nyilatkozta keserűen az USA Nagydíj hétvégéjén.

Bottas mercedeses szerződése jövő évre is szól, ezért a háromszoros futamgyőztes azon dolgozik, hogy jövőre minél közelebb kerüljön Hamiltonhoz. „Természetesen a célom az, hogy még erősebbé váljak. Egyszer eljön az én időm. Úgy érzem, hogy tavalyhoz képest idén minden futamon jobban teljesítettem, és továbbra ez a célom, a tanulás. Jövőre mindenáron jobb akarok lenni, remélhetőleg ez meghozza a gyümölcsét” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: