DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nem lesznek F1-es szuperhétvégék - egyelőre

Hiába dobta fel az ötletet Lewis Hamilton és hiába döntheti el hétvégén már az idei F1-es világbajnoki címet, Ross Brawn szerint egyelőre nem lesznek radikális változások.

Nem próbálnak ki az idei szezonban semmi olyat a Formula-1-ben, ami a Lewis Hamilton által emlegetett szuperhétvégét eredményezné, erről beszélt Ross Brawn. Az F1 egyik vezére szerint egyszerűen nem lenne fair azokkal a csapatokkal szemben egy radikális változás idénre, akik még harcolnak egymással, függetlenül attól, hogy a világbajnoki cím akár már ezen a hétvégén is eldőlhet.

super



"Voltak tárgyalások arról, hogy ha a bajnoki cím eldől, akkor a szezon végén kísérleteznénk, de teljesen nem ül le az idény" - idézi Brawnt az Autosport. "A Haas még mindig csatázik a Renault-val a negyedik helyért és hátrébb vannak még más harcok is. Szóval nem kavarhatjuk össze a futamokat, ha a bajnoki cím el is dől, az egész bajnokság még nem. Nem mondhatjuk azt hirtelen, hogy megfordítjuk a pályát ezen a hétvégén, vagy megváltoztatjuk ezt, aztán azt. Túl fontos" - magyarázta a szakember.

Azt azonban nem tagadta, hogy tesztelnének különböző dolgokat, csak nem tétre menő versenyhétvégéken. "Felmerült ötletként egy bajnokságon kívüli verseny, de annyi mindennel jára, például anyagilag, hogy elvetettük. Találnunk kell más módot az új szabályok hatásainak tesztelésére. Például mi lenne, ha kötelezővé tennénk a két bokszkiállást, hogyan alakulna? Az eszközre is szükségünk van, hogy fejleszthessük és megnézhessük, nem csak beleugrani valamibe, mert jó ötletnek tűnik."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: