DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Villeneuve: Vettel könyvet írhatna, hogyan veszítsünk

Hamilton gondolkodik, mielőtt támad, Vettel nem: Jacques Villeneuve szerint ez a fő különbség a két rivális között. Az exbajnok úgy látta, a német már le is mondott minden vb-reményéről.

„Már bocsánat, de ez Vettel sara” – mondta már korábban Sebastian Vettel és Max Verstappen suzukai ütközése kapcsán az 1997-es Formula-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve. Egy másik megnyilatkozásában ugyanezzel az esettel mutatott rá a fő különbségre a német és Lewis Hamilton közt:

„Túlságosan messze volt, amikor előzni próbált. Max nem mondhatta azt, hogy kérlek, gyere csak. Vettel megpróbált valamit, és bár nem volt piszkos, túlságosan sok kockázatot vállalt” – mondta a Sky Italiának Villeneuve. „Írhatna egy könyvet erről a szezonról, aminek az lenne a címe, Hogyan veszítsünk el egy világbajnokságot. A fő különbség közte és Hamilton közt idén az, hogy Lewis előbb átgondolja a helyzetet, mielőtt egy agresszív támadást hajtana végre.”



A kanadai úgy véli, a Japán Nagydíjat követően Vettel már le is mondott reményeiről a világbajnoki címet illetően: „Már az utolsó versenyen láthattuk, hogy elfogadta, nem győzhet. Látni lehet, hogy már most nyugodtabbá vált” – ecsetelte Villeneuve, kitérve még a Ferrari szenvedésére: „Nem könnyű megérteni, mi folyik náluk, és nem csupán azért, mert elveszítettek pár versenyt. Néhány hiba után sosem tudtak visszatérni a helyes útra, aminek a magyarázatát lehetetlen megérteni kívülről.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: