DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas tudta, ezúttal a második hely a maximum

Valtteri Bottas az egy héttel ezelőtti Orosz Nagydíjon még csalódásként élte meg azt, hogy a Mercedes nem engedte őt nyerni. Suzukában viszont már tisztában volt azzal, hogy ezúttal a második hely a legtöbb, amit kihozhat a futamból.

Az Orosz Nagydíjon a pole-pozícióból rajtoló finn pilótának a csapatutasítást követően át kellett adnia a vezető pozíciót a bajnoki címért harcoló Lewis Hamiltonnak, aki ennek köszönhetően már Szocsiban 50 pontra növelte az előnyét Sebastian Vettellel szemben. Bottas akkor láthatóan nehezen viselte, hogy fel kellett adnia a győzelmet. Suzukában viszont már a rajt után tudta, hogy ezúttal meg kell elégednie a második hellyel.

„Már a rajt után tudtam, mi lesz a feladatom: mindenképpen tartani a második helyet. Ideális helyzetben ugyanis egy-kettőben kellett befutnunk, így tisztában voltam azzal, hogy mire számíthatok” – nyilatkozta Bottas a Japán Nagydíj leintését követően. A finn ugyanakkor arra számít, ha Hamilton a következő futamok egyikén behúzza az ötödik bajnoki címét, ismét szabadon versenyezhetnek egymással. „Már nincs olyan sok futam hátra, szóval remélhetőleg hamarosan megszerzi a címet, aztán utána meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.”



A Mercedes finn pilótája ugyanis azt érzi, ha a helyzet úgy adódna, képes lenne küzdeni Hamiltonnal, azt viszont kiemelte, ez nem csak rajta múlik. „Oroszországban is láthattuk, ez elég sok mindentől függ, szóval továbbra is próbálom minden versenyen a lehető legtöbbet nyújtani, és kihívás elé állítani az ellenfeleket” – mondta Bottas. Szerinte most már az időmérős teljesítményt tekintve sem marad el sokkal Lewis Hamiltontól, hiszen Japánban is csak szűk három tized volt a hátránya a csapattárs pole-pozíciót érő ideje mögött. „Szombaton is úgy éreztem, hogy egyre jobban és jobban megy, és láthattuk, hogy nem volt olyan nagy a különbség közöttünk.”

Valtteri Bottas az elmúlt futamok során nyújtott teljesítményével megelőzte Kimi Raikkönent a világbajnoki küzdelemben, és jelenleg 207 ponttal a tabella harmadik helyét foglalja el, több mint 100 egységgel lemaradva az éllovas Lewis Hamilton mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: