DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Bajban a Ferrari, rosszul bánik a gumikkal

Mindkét Ferrari erőteljes hólyagosodással szembesült a Japán Nagydíj pénteki napján, ráadásul a mezőnyben ők készültek a legagresszívebb gumistratégiával. Hosszú éjszakája lesz Vetteléknek.

A szezon hajrájához érve nagyon nincs egyszerű helyzetben a Ferrari Formula-1-es istállója. Sebastian Vettel egyre halványuló világbajnoki esélyein minden lehetséges módszerrel javítani akarnak, ezért Japánba is meglehetősen szélsőséges gumistratégiával érkeztek: Vettel és Kimi Raikkönen az egész hétvégén mindössze egyetlen szett közepes és két szett puha szettből gazdálkodik, miközben szuperlágyból tíz-tíz garnitúrát táraztak be. Azzal vélhetően nem számoltak, hogy az SF71H szokatlanul agresszívan fog viselkedni a gumikkal, márpedig pontosan ez történt. Lesz dolguk a mérnököknek, ugyanis Vettelék erőteljes hólyagosodással küzdöttek a mai hosszú etapok során.

vettel-mernok-2018-portre



„Ma szerintem mindketten túl sokat csúszkáltunk, így jobban koptattunk a gumikat, mint a többiek” – árulta el a német, aki Szocsihoz hasonlóan Suzukában is jelentős lemaradásban zárt a Mercedesek mögött. „Összességében azonban rendben vagyunk. Zavartalan péntek volt megszakítás, műszaki hiba vagy bármi más nélkül, így minden figyelmünkkel a munkára összpontosíthattunk. Holnapra megpróbálunk mindent kipréselni az autóból.”

A Mercedes Lewis Hamiltonnal az élen borzasztóan erős tempót diktált ma, mindenki más csak kullogott mögöttük. Vettel több, mint 8 tizeddel kapott ki a brittől, így az első rajtkocka megszerzéséről csak reményként beszélt.

„Nem hiszem, hogy a többi péntekhez képest most valamit máshogy csináltunk volna. Tudjuk, hogy mire képes az autó, nekünk pedig az a dolgunk, hogy mindent kihozzunk belőle. Nagyszerű lenne, ha megszereznénk a pole-t. Ha ez nem megy, akkor közvetlenül mögöttük kell maradnunk, a többit pedig meglátjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: