DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton túl lazán vette az orosz időmérőt?

Annak ellenére, hogy Lewis Hamilton egész hétvégén gyorsabb volt Valtteri Bottasnál, az Orosz Nagydíj időmérő edzésen a címvédő mégis alulmaradt csapattársával szemben. A négyszeres világbajnok elismerte, talán túl lazán vette a második szektort, ezért hibázott bele az utolsó gyors körébe.

„Őszintén szólva nem tudom, mi történt a Q3-ban. Az egyértelmű, hogy míg én szenvedtem, Valtteri sokat javult az utolsó körére. Azt hiszem, főként a középső szektor volt az, ahol túlságosan kiengedtem, de nagyszerű, hogy ennek ellenére is sikerült kibérelnünk az első sort” – mondta a címvédő az időmérő edzést követően.

A brit, az Orosz Nagydíj kvalifikációjának első és második szakaszában is Bottas előtt volt. A Q3-ban futott első gyors körével már a finn bizonyult a gyorsabbnak, igaz, mindössze négy ezreddel. Hamilton az utolsó, mindent eldöntő körébe viszont belehibázott, túl szélesen vette a hetes kanyart, így bő egy tizeddel maradt le a pole pozícióról azzal a Botassal szemben, aki a pálya első és harmadik szektorában is gyorsabb volt csapattársánál.



„Összességében a középső szektor nem volt olyan rossz a kvalifikáció során: Q1-ben még nagyon jól sikerült, a Q2-ben már nem annyira. Valójában egész hétvégén hullámzott, néha jobban, máskor rosszabbul sikerült, az elsőben és az utolsóban viszont mindig gyors voltam” – elemezte teljesítményét Hamilton. Hozzátéve, hogy a Q3 első gyors körében is a pálya középső részében vesztett három tizedet, de ezt később sikerült korrigálnia.  „Nagyon nyomtam, mert tudtam, hogy Valtteri is javítani fog az idején, ezért nem három tizedet, hanem fél másodpercet kellett volna visszahoznom ahhoz, hogy meglegyen az első hely.”

A négyszeres világbajnok elmondása szerint talán „túltolta” az utolsó gyors körét, ami azt eredményezte, hogy a kicsúszást követően némi koszt is összeszedett a pálya széléről, ezért már az autó tapadása sem volt az igazi.  Annak tudatában azonban, hogy így is fél másodperccel riválisa, a ferraris Sebastian Vettel előtt végzett, aki a harmadik pozícióból várja a holnapi rajtot, Hamilton elégedett volt az Orosz Nagydíj hétvégéjének eddigi alakulásával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: