DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Kellemes meglepetés a mai tempónk

Daniel Ricciardo, a Red Bull Racing pilótája összességében pozitívan értékelte az Orosz Nagydíj első két szabadedzését. Az ausztrált kellemes meglepetésként érte az RB14 tempója.

Daniel Ricciardo a délelőtti szabadedzés több mint felét még elővigyázatosságból a garázsban töltötte, délután viszont már a negyedik helyen végzett mindössze négy tizeddel lemaradva a leggyorsabb Lewis Hamilton mögött, viszont megelőzve mindkét Ferrarit.

Annak ellenére, hogy még nem látna bele túl sokat a mai eredményekbe, Ricciardo elégedetten nyilatkozott a szocsi pályán töltött első napot követően. Még annak tudatában is, hogy miután a Red Bull mindkét autójába visszakerül a B-specifikációjú erőforrás, az ezzel járó büntetés miatt a vasárnapi futamon a mezőny végéről kell rajtolniuk.



„Ha ez a valós tempónk, ha ezt tudnánk nyújtani a holnapi időmérőn is, amin valószínűleg nem is fogunk részt venni, akkor az egy nagyon kellemes meglepetés lenne – kezdte értékelését Ricciardo. – Az autó nagyszerű, élvezet volt vezetni, a pálya is szuper volt, főként a hiperlágyaknak köszönhető extra tapadás miatt. Nagyon jól szórakoztam.”  

Elmondása szerint pedig a vasárnapi futamon sem fog unatkozni. „A második szabadedzés végén forgalomba keveredtünk, szóval kaptam egy kis ízelítőt, hogy milyen lesz a verseny. Ez a pálya ugyanis nem a könnyű előzéseiről híres, de szerintem jól fogunk szórakozni.”

Azzal kapcsolatosan, hogy egy- vagy kétkiállásos taktikára számít-e, az ausztrál pilóta elmondta, örül annak, hogy úgy tűnik, elég magas a Pirellik kopása.  „Az egykiállásos taktika túl könnyű és kiszámítható lenne, szóval én a két kiállásban reménykedem, mert az sokkal izgalmasabbá tenné a dolgokat.”

Max Verstappen a garázs túloldalán már nem látta ennyire pozitívan a mai napot, mondván, szerinte nem lesznek képesek tartani a Mercedes és a Ferrari tempóját. „Az autó jól működött, de mindannyian tudjuk, hogy amikor az időmérőn felcsavarják a motorokat, esélyünk sincs ellenük – mondta a holland, aki a második szabadedzést a harmadik helyen zárta. „Ennek ellenére jó volt látni, hogy legalább ma a közelükbe férkőztünk. Ha indulásból fél másodperc hátrányunk lenne, sokkal többet kellene dolgoznunk az autón, így viszont egyelőre nincs okunk panaszra” – értékelt Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: