DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 17. csütörtök
F1

Wolff: Bottasban minden megvan a győzelemhez

A szerencse az, ami idén hiányzott a Mercedes-pilótának, ez viszont forgandó: csapatfőnöke úgy gondolja, a finn hamarosan visszatalál a nyertes útra.

Az élcsapatok versenyzői között a legnagyobb különbség a Mercedesnél van. Valtteri Bottas több mint 100 ponttal kevesebbet gyűjtött Lewis Hamiltonnál, míg csapattársa hétszer győzött, ő maga egyszer sem állt idén a dobogó tetején – ő maga is beismerte, ideje lenne nyernie. Főnöke, Toto Wolff szerint ehhez minden adott a versenyző számára, eddig csak a szerencse hiányzott:

„Valtteri versenyeket nyerhetett volna idén, de a véletlen nem kedvezett neki. A szerencse azonban nem egy egyirányú utca, és tudom, hogy Valtteriben minden összetevő megvan, amely a sikerhez kell ezen a szinten. Továbbra is keményen kell dolgozni, hogy fejlődjön, és bíznia, hogy a szerencse neki kedvezően fog fordulni” – idézi az F1i.com a Mercedes csapatvezetőjét.



„Minden versenyző számára nehéz ilyen helyzetben lenni. Amiről álmodnak és amiért dolgoznak, az a világbajnokság megnyerése” – beszélt arról, milyen érzések tölthetik el most Bottast. „Amikor felismerik, hogy már nincsenek harcban érte, azt nagyon nehéz kezelni. De Valtteri már megmutatta, hogy rendelkezik a sebességgel, a tehetséggel és a munkamorállal, amely ahhoz szükséges, hogy győzzön a Mercedesszel.”

A háromszoros futamgyőztesnek azonban egy másik tulajdonságát tartják legtöbbre a csapatnál: „Mindig is csapatjátékos volt, ez az egyik legnagyszerűbb jellemvonása” – vélekedett Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: