DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vasseur: Négy nap alatt megvolt Kimi

A Sauber-főnök és Raikkönen is szeret gyorsan a lényegre térni, a tárgyalások így egészen rövid ideig tartottak. A csapat második versenyzőjének bejelentésére készül.

Mint már maga a 38 éves veterán is beszélt róla, Kimi Raikkönen Alfa Romeo Sauberhez való átigazolása nem hosszú előkészítés és sokkörös egyeztetés eredménye volt. Miután az Olasz Nagydíjon a Ferrari értesítette a finn versenyzőt, hogy 2019-ben leváltják, Raikkönen gondolt egyet, megkereste sauberes ismerőseit, alig több mint egy héttel később pedig megtörtént a bejelentés. Frederic Vasseur, az istálló csapatfőnöke hozzátette, az átigazolást nem a Ferrari koordinálta.

„Semmi szerepük nem volt benne. Mikor Kimiben tudatosult, hogy nem marad a Ferrarival, eszébe jutott a korábbi kapcsolata velünk. Történt egy telefonhívás, azután pedig találkoztunk. Ahogy én, Kimi is szeret azonnal a lényegre térni. Nagyon-nagyon gyors megegyezés volt, kevesebb mint négy nap alatt” – mondta Vasseur a Neue Zürcher Zeitungnak.



A Sauber dörzsölheti a tenyerét, hiszen középcsapatként egészen kicsinek tűnt az esélye, hogy megszereznek egy Raikkönen-kaliberű versenyzőt. A finn kedvenc rajongói pedig azért örülhetnek, mert a hinwili istálló főszponzora érkezése óta drasztikus javuláson esett át:

„Tavaly Szingapúrban öt másodperccel voltunk lemaradva, most csupán kettővel. Ez óriási lépés ebben a sportban. Számunkra a kulcs az Alfa Romeo volt. Nélkülük nem tudtuk volna megszerezni Raikkönent vagy a technikai igazgatónk, Simone Restát a Ferraritól. Ez volt a mi lépésünk, amellyel privát csapatból gyártóval társult csapattá váltunk. Ennek ellenére függetlenek fogunk maradni” – hangsúlyozta a francia.

Hozzátette, rövidesen Raikkönen csapattársának személyéről is döntés születik, a két fő esélyes pedig Antonio Giovinazzi és Marcus Ericsson: „Rövid listánk van, ez igaz. Lekötött minket, hogy Kimit a fedélzetre hozzuk, de ezen a héten foglalkozni fogunk a második versenyző kérdésével” – folytatta a csapatfőnök. A sajtó szerint a befutó Giovinazzi lesz, az Alfa Romeo-szerződés értelmében ugyanis egy pilótát a Ferrari jelölhet, ahogy pedig Vasseur is tisztázta, Raikkönen nem Maranello embereként érkezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: