DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Kizárták a Red Bull-os meetingekről Ricciardót

Szingapúrban, ami talán az idei utolsó esély a győzelemre, az ausztrál még minden információt megkap, az olyan megbeszélésekről, ahol szóba kerül 2019, azonban ki van tiltva, nehogy titkokat vigyen a Renault-hoz.

Daniel Ricciardo szezon végén elhagyja a Red Bullt, hogy 2019-ben új csapatához, a Renault-hoz csatlakozzon. Érthető, hogy istállója meg akarja akadályozni, az ausztrál hasznosítható információkat vigyen a riválishoz. Ennek megfelelően Ricciardo nem vesz részt a jövő évi autóval kapcsolatos fejlesztőmunkában – szimulátoros teendőit utódja, Pierre Gasly már korábban átvette –, sőt a versenyzőt az olyan csapatmegbeszélésekről is kizárták, amelyeken szóba esik a következő év.



„Szingapúrtól kezdődően Danielt valamennyi meetingről kizártuk, amelyek a jövővel kapcsolatosak” – mondta a Bild lapnak Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. „Már most a 2019-es irányon dolgozunk, és nem akarjuk, hogy bármit is elvigyen a Renault-hoz. Természetesen Daniel velünk fogja befejezni a szezont. Szingapúrban még minden információt meg fog kapni, mivel ez lehet utolsó esélyünk a győzelemre idén.”

 A Red Bull szezonja eddigi legjobb versenyét Monacóban futotta – Ricciardo műszaki hiba ellenére is győzött a csapat idei egyetlen pole-pozíciójából –, a két pilóta azonban úgy vélekedik, a hasonló karakterisztikájú Szingapúrban nehezebb dolguk lesz. Ezt alátámasztotta pénteken a második szabadedzés, ahol a csapat fél másodperccel elmaradt Kimi Raikkönentől és Lewis Hamiltontól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: