DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hány évre írt alá Leclerc a Ferrarihoz?

Maurizio Arrivabene csapatfőnök részleteket árult el új igazolása szerződéséről. Kitért arra is, hogy a Scuderia a hagyományostól eltérő bejelentéssel Kimi Raikkönen irányába érzett tiszteletét nyilvánította ki.

A Ferrari saját nevelésű versenyzőt ültet Sebastian Vettel mellé 2019-es autójába Charles Leclerc személyében. Miután támogatták Formula-1-be vezető lépcsőin – menet közben elsőre megnyerte a GP3-as és F2-es bajnokságokat –, a Ferrari hosszú távra tervez akadémistájával, ennek megfelelően többéves szerződést írtak alá vele.

„Amikor ilyen döntéseket hozunk meg egy versenyzővel kapcsolatban, akkor nem csupán rövid, hanem hosszú távban is gondolkodunk” – idézi a gpfans.com Maurizio Arrivabenét, a Ferrari csapatfőnökét. „A hosszú távú elköteleződés azt jelenti, hogy nem csupán a következő évre szól, hanem a csapat jövőjét érinti. Egy ifjú tehetség felnevelését, és azt, mire számítunk tőle a jövőben.”



„2016 novemberében írtam alá az első szerződést Charles-ral a Ferrari versenyzői akadémia keretében. Abba a szerződésbe már beleterveztük, elhatároztuk, aláírtuk, beleírtuk a Formula-1-es jövőjét. Ezért Charles Leclerc nem tekinthető nagy meglepetésnek, ő tehetséges Formula-1-es versenyzőink egyike. Hála Istennek ez a srác velünk nőtt fel, és remélem, hogy velünk folytatja karrierjét legalább 2022-ig biztosan” – nevezte meg a konkrét időpontot Arrivabene.

Szóba került a leváltott Kimi Raikkönen is, valamint a távozását tudató sajtóközlemény, amelyben a Ferrari eltért megszokott hagyományától. A Ferrari ilyen témájú hírlevelei általában tömörek és tárgyilagosak, ebben azonban Arrivabene köszönetet mondott a finn pilótának.

„Az, ahogyan megfogalmaztuk a sajtóközleményt, abszolút tudatos volt. Megszegtük a Ferrari szabályait, melyek alapján az ilyet egyetlen sorban kommunikáljuk le. Megadtuk a tiszteletet Kiminek azért, amit elért velünk, és a legjobbat kívántuk neki a jövőre nézve” – mondta a planetf1.com-on idézett olasz vezető. Hozzátette: „Kimit emberként és versenyzőként is nagyon tiszteljük, de választanunk kellett, szem előtt tartanunk a csapat jövőjét. Azt hiszem, a legjobb döntést hoztuk számunkra és Kimi számára is.”

Tömören néhány szóban a Ferrari-tartalék Antonio Giovinazziról is beszélt, aki sajtóhírek szerint Raikkönen csapattársa lehet a Saubernél: „Giovinazzi jövőjére a következő hetekben fény derül, emiatt nem aggódom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: