DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Pilótakeringő 2019: Kilenc hely még kiadó

A keddi Ferrari-bejelentéssel újabb két építőelem került a helyére a jövő évi szezon versenyzői felállását illetően, de az ülések közel fele még mindig kiadó. Vegyük át, hogyan is áll jelenleg a helyezkedés.

Vastag betűvel a 2019-es szerződéssel már rendelkező pilóták, dőlt betűvel a fő esélyesek.

 

Mercedes

Lewis Hamilton
Valtteri Bottas

A Mercedes a Német Nagydíj hétvégéjén jelentette be mindkét pilótájának maradását, így a három nagycsapat közül egyedüliként nem húztak semmi merészet. Arra is van esély, hogy ők lesznek az egyetlen csapat, amely nem változtat felállásán a következő évre.

mercedes 

Ferrari



Sebastian Vettel
Charles Leclerc

Régóta nem mert merészet húzni a Ferrari, de most egy sajátnevelésű pilótájának első ízben történő felléptetésével végre megtette: Leclerc jövőre 21 évesen hoz frissességet Vettel mellé.

ferrari_2 

Red Bull

Max Verstappen
Pierre Gasly

Aligha lesz náluk fiatalabb páros a 2019-es mezőnyben. A Red Bullnak nem különösebben esett nehezére egy újabb ifjoncát előléptetni a megüresedett ülésbe.

redbull


Renault

Nico Hülkenberg
Daniel Ricciardo

Az egyik legváratlanabb páros a Renault-é. Érdekes téma lesz a Hülkenberg és Ricciardo közötti harc, na meg hogy mire lesz elég az autó a két, nagy dolgokra érdemes pilóta alatt.

renault 

Haas

Kevin Magnussen, Romain Grosjean, Antonio Giovinazzi, Esteban Ocon, Stoffel Vandoorne

Még nincs bejelentett szerződés. Ezúttal Magnussen helye a biztosabb, de a formáján javító Grosjean ellen sem fogadnánk. Mindenesetre jelentkezőkből biztosan nincs hiány a középmezőny élén motoszkáló Ferrari-partnernél.

haas_1


McLaren

Carlos Sainz
Lando Norris

2007 óta először kezd teljesen új pilótapárossal a McLaren, de mint az elmúlt öt évben, ezúttal sem a versenyzői felállás minősége, hanem az autó versenyképessége lesz a legnagyobb kérdés.

mclaren_1


Toro Rosso

Brendon Hartley, Danyiil Kvjat, Sebastien Buemi

Jó, a Toro Rossóról el tudjuk képzelni, hogy bárkit bárhonnan előhúzzon, de ha csak a hozzájuk kötődő pilótákat vesszük figyelembe, akkor a fenti listával lehet előállni. Helmut Marko azonban nemrég tíz esélyesről beszélt, és ebben talán még nincs is benne Mick Schumacher.

tororosso_2


Force India
(vagy ami majd a nevük lesz)

Sergio Perez, Lance Stroll

A legbiztosabb a bejelentetlen párosok közül. Sokan a kalapjukat is megennék, ha Perez nem maradna, Stroll pedig nem érkezne meg záros határidőn belül, még idén az immár „saját” csapatába.

forceindia


Sauber

Kimi Raikkönen
Marcus Ericsson, Antonio Giovinazzi, Stoffel Vandoorne

Raikkönen visszatérése révén alaposan megnő a figyelem a hányattatott közelmúltú csapaton. A kérdés, hogy lesz-e beleszólása a Ferrarinak a másik ülés sorsába (Giovinazzi), vagy a tulajdonosok preferenciája dönt (Ericsson), esetleg a csapatfőnök Frederic Vasseur a szívére hallgathat (Vandoorne).

sauber


Williams

Szergej Szirotkin, Robert Kubica, Artyom Markelov, Esteban Ocon

Szirotkinnak van a legnagyobb esélye az egyik ülésre, a Williams aligha teheti meg, hogy lemondjon az orosz bevételforrásról. Kérdés, hogy megengedhetnek-e maguknak egy olyan versenyzőt is, aki pénzügyi háttér nélkül érkezik.

williams_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: