DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Vettel: Nem vagyok boldog, de nem mondom meg, miért

Lewis Hamiltont egy hajszállal legyőzte, Kimi Raikkönennel viszont nem bírt az Olasz Nagydíj időmérőjén Sebastian Vettel - nem elégedett, de ennél többet nem hajlandó mondani.

Sebastian Vettel egy pillanatig talán azt hitte a monzai időmérő végén, hogy övé lett a pole-pozíció, mert néhány ezredmásodperccel megverte Lewis Hamiltont, de aztán közölték vele a rossz hírt, mely szerint második lett, Kimi Raikkönené a pole. A négyszeres világbajnok röviden válaszolt a rádióban: "majd később beszélünk."

01_2



Különösebben azonban nem akarta kommentálni ezt a párbeszédet az autóból kiszállva. "Nyilván nem voltam boldog, de nem mondom meg, hogy miért" - nyilatkozta a német a Sky Sports kérdésére. "Van egy szabályunk, ami minden hétvégén változik, ezen a hétvégén Kiminek járt az az előny, hogy másodikként menjen."

"Egyértelmű, hogy nem vagyok teljesen elégedett a kvalifikáció végével és az érzelmek dominálnak. Egyszerűen nem voltam elég jó. Őszintén szólva ez nem volt egy igazán jó kör, a korábbiak jobban sikerültek, gyakorlatilag mindenhol időt veszítettem. Szerencsés vagyok, hogy legalább a második hely megvan és nem lettem harmadik, de ez egyszerűen nem volt elég jó" - magyarázta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: